søndag den 27. januar 2019

Alysa Liu bliver den yngste amerikanske mester

Alysa Liu udfører sit friløb ved 2019 U.S. Championships.

De amerikanske nationale mesterskaber i kunstskøjteløb 2019 U.S. Figure Skating Championships fandt sted den 18.-27. januar i Detroit, Michigan, USA. Der blev konkurreret i alle fire discipliner på senior, junior, novice, intermediate og juvenile niveau.

Den har været meget buzz om 13-årige Alysa Liu før denne konkurrence, da pigen - som konkurrerer novice internationalt - har triple axeler i sit repertoire. Hun formåede at levere til hypen, da hun skøjtede to så godt som rene løb med i alt tre triple axeler landet. Hun blev dermed den hidtil yngste amerikanske mester (en udmærkelse hidtil holdt af Tara Lipinski), men utroligt nok er hun for ung til at blive sendt til både VM og Junior VM.

Forsvarende mester Bradie Tennell vandt det korte program med et rent løb, men hun havde problemer med sin 3-3 kombinationer i friløbet, da hun havde step-out på triple lutz-triple loop og senere faldt på triple lutz (<) i planlagt kombination med triple tåloop. Disse fejl betød, at hun samlet måtte nøjes med sølv.

Mariah Bell underroterede bagenden på sin 3-3 i det korte program og havde et enkelt fald i friløbet, men ellers løb hun to flotte programmer med stærkt præsentation. Samlet kunne hun snuppe sin anden nationale bronzemedalje.

Både Hanna Harrell og Ting Cui, som løb på JGP'erne denne sæson, havde en stærk konkurrence med en 4. og 5. plads, og de er dermed gode kandidater til en plads på landsholdet til Junior VM.

Samlet resultat


Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: