torsdag den 26. oktober 2017

Skate Canada 2017 forudsigelser - Herrer

Chan, Uno, Brown og Samarin er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Vi har et spændende felt hos herrerne ved Skate Canada 2017, hvor vi har en blanding af prøvede veteraner og lovende up-and-coming løbere.

Guldfavorit må nok være regerende VM-sølvvinder Shoma Uno, som kommer fra sin hidtil bedste sæson, hvor han også tog sølv og guld ved sine GP'er og bronze ved Finalen. Han er stærk i præsentation, men også i teknik har han den højeste sværhed i feltet med fire forskellige quads i sit repertoire. Han begyndte sæsonen med en flot sejr ved Lombardia Trophy, men hvis han gentager sit friløb fra Japan Open kan han måske åbne døren for...

... den forsvarende mester Patrick Chan, som var hele seks Skate Canada-titler på resuméet. Han har siden sit comeback kæmpet lidt med at følge efter de quad-skøre fyre, så trods sine stærke komponenter blev det "kun" til en 5. plads ved VM. Chan har for nylig annonceret, at han kun vil forsøge quad tåloop, så han skal håbe på fejl fra Uno, hvis han vil forsvare sin titel. Canadieren vil gøre sin sæsondebut her.

Amerikanske Jason Brown har vundet fire GP-medaljer i sin karriere, og kombineret med en solid 7. plads ved VM gør det ham nok til bronzefavorit her. Han er kendt for sine piruetter, præsentation og stabilitet, men han har endnu ikke været i stand til at lande en ren quad. Det kan gøre ham sårbar, hvis de andre quad fyre løber fejlfrit - det gør de dog sjældent i starten af sæsonen. Brown startede sæsonen med sølv ved Lombardia Trophy

Resten af feltet er mere uprøvet hvad angår GP-podiums. Og dog, både Takahito Mura og Michal Brezina har før vundet en GP, men begge herrer har sidenhen kæmpet meget med deres springstabilitet. Hvis - og det er et stor hvis - de kan løbe uden fejl, er de måske outside shots til en medalje.

Både Jun Hwan Cha, Alexander Samarin og Nicolas Nadeau gør deres senior GP debut. Talentet Cha tog bronze ved forrige års JGPF, men skader betyder at han endnu ikke har konkurreret denne sæson. Junior VM-bronzevinder Samarin mangler stadig meget arbejde med sin præsentation, men han er til gengæld i stand med at udføre store spring. Canadiske Nadeau tog sølv ved Junior VM 2016. Samarin og Nadeau startede sæsonen med en henholdsvis 5. og 6. plads ved Ondrej Nepela Trophy.

Hold også øje med Jorik Hendrickx, Brendan Kerry og Keegan Messing, som alle tre har haft en succesguld start på sæsonen med medaljer i Challenger Serien.

Mine forudsigelser
1. Shoma Uno JPN
2. Patrick Chan CAN
3. Jason Brown USA
4. Keegan Messing CAN
5. Jorik Hendrickx BEL
6. Brendan Kerry AUS
7. Alexander Samarin RUS
8. Jun Hwan Cha KOR
9. Nicolas Nadeau CAN
10. Takahito Mura JPN
11. Michal Brezina CZE
12. Paul Fentz GER

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: