onsdag den 18. oktober 2017

Rostelecom Cup 2017 forudsigelser - Herrer

Får vi set quad lutz fra Chen, Hanyu, Kolyada eller Aliev?

På papiret bliver kampen om guld ved Rostelecom Cup 2017 mellem to quad-stærke herrer, mens bronze er langt mere åben blandt en håndfuld herrer.

Den regerende verdens- og olympiske mester Yuzuru Hanyu er selvfølgelig favorit til at snuppe titlen grundet sine all-around styrker i spring, piruetter, grundløb og præsentation - sagt kort: hvis han løber fejlfrit, er guldet hans med en god margin. Dog har Hanyu vane for at lave utallige dumme fejl i sin første GP og dermed tage sølv, men måske han fik fejlene af vejen ved sæsonåbneren Autumn Classic, hvor han efter en nedsmeltning i friløbet måtte nøjes med sølv.

Hanyus trussel til guld er Nathan Chen, som slog ham forrige sæson ved Four Continents - ved VM blev det dog kun til en 6. plads for en amerikanske mester. Chen begyndte sæsonen med en sejr ved US Classic, og ved Japan Open havde han allerede opgraderet sit layout til fem quads i sit friløb (Hanyu forsøger vist også 5 fem quads i FS). Med disse forbedringer er hans chancer for at slå Hanyu særdeles ikke ringe.

Bronze er mere åbent, men et godt bud er den russiske mester Mikhail Kolyada, som tog en 8. plads ved VM. Hans sæsonstartere i Challenger Serien har budt på en 1. og 4. plads, omend med ret ens scores, men meget svingende løb. Kolyadas styrke er uden tvivl hans fart og eksplosive spring, men han kan til tider poppe på sine svære spring, hvilket koster dyrt.

Landsmand Dmitri Aliev gør sin både sin sæsondebut og sin GP debut her. Den 18-årige russer kommer fra en succesfuld juniorsæson med guld fra JGPF og sølv fra Junior VM. Han har både flot præsentation og spring, men hans form er lidt af et spørgsmålstegn, da han måtte trække sig fra Ondrej Nepela Trophy pga. ankel inflammation.

Canadiske Nam Nguyen har ikke matchet sine resultater fra 2014/15, og det har til stor dels skyldes hans svagere grundløb og generelt vokseværk, men han havde en lovende sæsonstart ved Autumn Classic, hvor han tog en 5. plads.

Misha Ge teasede med pension efter sin solide 12. plads ved VM, men til hans fans glæde fortsætter han lidt endnu, og han begyndte sæsonen med en fin 4. plads ved Autumn Classic. Ge forsøger ikke quads, men han har til gengæld solide triple spring, som kan placere ham højt, når quad-springerne laver fejl.

Det evige spørgsmålstegn er Denis Ten, der som altid døjer med skader. Han har uden tvivl talentet til at snuppe medalje her, hvilket bevidnes af hans VM- og OL-medaljer, men han virkede stadig langt fra topform ved Cup of Nice, hvor han tog en 5. plads.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Nathan Chen USA
3. Mikhail Kolyada RUS
4. Nam Nguyen CAN
5. Misha Ge UZB
6. Dmitri Aliev RUS
7. Moris Kvitelashvili GEO
8. Deniss Vasiljevs LAT
9. Grant Hochstein USA
10. Denis Ten KAZ
11. Andrei Lazukin RUS
12. Daniel Samohin ISR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: