tirsdag den 4. april 2017

VM 2017 i kunstskøjteløb - medaljeoversigt

De canadiske fans i Helsinki fik masser af valuta for pengene.

Vi havde i år syv forskellige nationer, som kunne nappe medaljer ved World Figure Skating Championships 2017 (sidste år var det otte nationer).

Canada var topscorer med en fjerdedel af medaljerne, idet de tog tre styks. De tog ikke medaljer i herrer og parløb som håbet, men guld i isdans og historisk to hos damerne hjalp dem til tops. Med deres styrke i alle fire discipliner er de tidlige favoritter til guld ved holdkonkurrencen Vinter OL 2018.

Singles nation Japan havde i år ikke nogle stærke medaljekandidater hos damerne, men til gengæld klarede de sig så godt som mulig hos herrerne, hvor de tog to medaljer med guld og sølv. Kina klarede sig nok også så godt som mulig, da de tog guld i parløb og bronze hos herrerne.

Rusland var forrige års topscorer, men er deres guld og bronze er faktisk præcis det samme, som de tog forrige år. Frankrig kunne som forventet tage én medalje med sølv, mens Tyskland rykkede en tak op og tog sølv.

Skøjtenation USA måtte lidt skuffende i år nøjes med én medalje (bronze i isdans), hvilket er deres dårligste resultat siden 1993, hvor de slet ikke endte på nogle podier. De havde ellers medaljechancer i herrer og damer - til gengæld kan de glæde sig over at have opnået tre startplads i begge discipliner til OL og VM.

Medaljeoversigt
1. Canada (1 guld, 1 sølv, 1 bronze)
2. Japan (1 guld, 1 sølv)
3. Kina (1 guld, 1 bronze)
3. Rusland (1 guld, 1 bronze)
5. Frankrig (1 sølv)
5. Tyskland (1 sølv)
7. USA (1 bronze)

Ingen kommentarer: