mandag den 3. april 2017

Vinter OL 2018 i kunstskøjteløb - startpladser

Canada, efterfulgt af Rusland, har opnået flest startpladser til Vinter OL 2018.

Der var ikke bare en hård kamp om medaljer ved World Figure Skating Championships 2017, men en intens kamp om startpladser til Vinter OL 2018 i Pyeongchang. Ved VM 2017 uddeles langt de fleste OL-pladser, mens de resterende OL-pladser vil blive uddelt ved kvalifikationskonkurrencen Nebelhorn Trophy 2017 i starten af næste sæson; her har lande, som endnu ikke har opnået en OL-plads, chancen for at kvalificere én OL-plads (i de respektive discipliner).

Uddelingen er baseret på de samme regler vedrørende VM startpladser, omend der til Vinter OL er et begrænset antal pladser i alt (30 herrer, 30 damer, 20 parløb, 24 isdans). Først uddeles multiple pladser, og dernæst går man nedefter i placeringerne, indtil VM-kvotaen er fyldt op. Lande kan deklarere, at de ikke vil bruge deres optjente OL-plads; i så fald åbnes der en Nebelhorn Trophy kvota op.

Herrer (VM: 24, NT: 6)

3 pladser: Japan, USA
2 pladser: Kina, Spanien, Canada, Rusland, Israel
1 plads: Usbekistan, Georgien, Letland, Australien, Kasakhstan, Frankrig, Tjekkiet, Tyskland  

De fleste lande kunne gå tilfreds fra VM, omend Canada kun var én placering fra at optjene 3 pladser.

Damer (VM: 24, NT: 6)

3 pladser: Rusland, Canada, USA
2 pladser: Japan, Italien, Kasakhstan, Sydkorea
1 plads: Kina, Belgien, Slovakiet, Frankrig, Tyskland, Ungarn, Letland

For de fleste lande var der også tilfredshed - den ene undtagelse var Japan, som desværre tabte en plads og derfor kun kan sende to damer.

Parløb (VM: 16, NT: 4)

3 pladser: Kina, Rusland, Canada
2 pladser: Tyskland, Frankrig, Italien
1 plads: USA*

*USA har per VM-reglen opnået to startpladser, men da kun 16 pladser er til rådighed, og USA med to pladser vil skubbe det til 17, må de som det lavest placeret land med multiple pladser kun sende ét par til Pyeongchang - intet er dog super officielt endnu.

Isdans (VM: 19, NT: 5)

3 pladser: Canada, USA
2 pladser: Frankrig, Rusland, Italien
1 plads: Israel, Danmark, Polen, Ukraine, Kina, Tyrkiet, Spanien

Danmark har opnået en plads i isdans, men den vil (desværre) højst sandsynlig ikke blive brugt, da Laurence Fournier Beaudry ikke er dansk statsborger. I så fald opgives pladsen, og Nebelhorn Trophy kvotaen bliver 6.

Ingen kommentarer: