mandag den 13. marts 2017

Junior VM 2017 forudsigelser - Herrer

Aliev, Samarin, Zhou og Cha er blandt medaljefavoritterne hos herrerne.

Vi har et utroligt åbent felt hos herrerne ved Junior VM 2017 i kunstskøjteløb, idet alle herrer denne sæson har haft deres op- og nedture. En håndfuld herrer har chancer for en podiumplads, og som altid vil dagsformen afgøre kampen.

Team Rusland sender en trio, hvor alle har medaljepotentiale. Dmitri Aliev har denne sæson vundet JGP Finalen, og han er en god all-round løber med solid præsentation og store spring. Nogle gange kan han dog poppe mange spring i sit friløb og ved forrige Junior VM blev det kun en 6. plads, selvom han var medaljefavorit.

Alexander Samarin har nok været den mest stabile herre i feltet med to JGP-sejre og sølv ved Finalen. Derudover kvalificerede han sig til EM, hvor han tog en 8. plads. Han har solide spring, men præsentationen mangler endnu.

Landsmand Alexander Petrov har skøjtet senior hele sæsonen og tog en 6. og 7. plads ved GP'erne; hans hidtil bedste placering ved Junior VM var en 4. plads i 2014. Han får brug for rene løb, da han som en af de få i feltet ikke har en quad i sit repetoire.

Sydkoreas ene medaljehåb er Jun Hwan Cha, som vandt begge sine JGP'er og tog bronze ved Finalen. Den talentfulde herre har med sine all-round kvaliteter utrolig potentiale, men han kan til tider mangle lidt power og tilstedeværelse på isen. Cha tog en 7. plads ved forrige Junior VM.

Regerende mester Daniel Samohin har haft noget af en mareridt sæson, senest med en 33. plads ved EM (dog med lånte skøjter). Han er i stand til at udføre store spring, men han har fået en dyr vane med at poppe adskillige spring i sine løb. Ligesom forrige år må man håbe, at han kan overraske igen.

Regerende sølvvinder Nicolas Nadeau har været ude meget af sæsonen pga. ankelskade, men senest har han solidt taget en 4. plads ved de canadiske mesterskaber og juniorguld ved Bavarian Open. Han er en velafrundet løber og kan score højt, hvis han lander sine ubesværede spring rent. Landsmand Roman Sadovsky, som har fem JGP-medaljer på resuméet, deltager også.

Team USA sender en stærk trio med Vincent Zhou i front. Han tog sølv og bronze ved JGP'erne og overraskede de fleste med sølv ved de nationale mesterskaber. Zhou mangler stadig senior power i sit løb, men med quad salchow og quad lutz i sit repetoire har han potentiale til at score højt.

Alexei Krasnozhon tog sølv og guld ved sine JGP'erne og endte på en 5. plads ved Finalen. Han har store spring, men præsentationen mangler stadig lidt arbejde. JGP-sølvvinder Andrew Torgashev er omvendt en imponerende performer, men han arbejder stadig på at mestre de helt svære spring.

Mine forudsigelser
1. Dmitri Aliev RUS
2. Alexander Samarin RUS
3. Jun Hwan Cha KOR
4. Vincent Zhou USA
5. Nicolas Nadeau CAN
6. Daniel Samohin ISR
7. Alexander Petrov RUS
8. Alexei Krasnozhon USA
9. Andrew Torgashev USA
10. Roman Sadovsky CAN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: