onsdag den 15. marts 2017

Junior VM 2017 forudsigelser - Damer

Tsurskaya, Honda, Sakamoto og Zagitova er blandt favoritterne hos damerne.

Vi har et sprængfyldt felt hos damerne ved Junior VM 2017 i kunstskøjteløb, og ligesom forrige år ser kampen ud til at blive Rusland vs Japan om medaljerne.

Favorit må være Alina Zagitova, som denne sæson vandt guld ved JGPF og sølv ved de russiske seniormesterskaber med enorme scores. Den 14-årige russer er i stand til at udføre svære spring, og hun scorer ekstra højt idet hun forsøger alle i anden halvdel. Hun har dog lavet fejl denne sæson, så guld er ikke en selvfølge, især fordi hendes konkurrenter er i stand til at score højt med rene løb.

Landsmand Polina Tsurskaya vandt igen begge sine JGP'er, men hun døjede med skade i december; derfor deltog hun ikke i JGPF eller de nationale seniormesterskaber. Med sine eksplosive spring kan hun score særdeles højt, men hun var stadig ikke i hel topform ved de nationale juniormesterskaber, hvor hun tog bronze.

Den tredje russer Stanislava Konstantinova overraskede med sølv ved de nationale juniormesterskaber og vandt dermed billetten til Junior VM. Denne sæson er det blevet til en 2. og 4. plads ved JGP'erne. Hun har god præsentation og store spring, men hun er ikke helt så pålidelig som sine landsmænd.

Japan sender et stærkt hold deriblandt den forsvarende Juniorverdensmester Marin Honda. Hun er kendt for at være en flot all-round løber med god præssentation, men hun kan til tider lave dumme fejl som pop og step-outs, og derfor har hun ikke domineret som håbet. Med rene løb plejer hun dog at score særdeles højt.

Kaori Sakamoto har været lidt i skyggen i det japanske hold på trods af, at hun har været den nok mest stabile løber med bl.a. en national juniortitel og bronze ved JGPF. Hun mangler lidt på præsentationssiden sammenlignet med de andre favoritter, men store spring plejer at hjælpe hende godt.

Ligesom sine landsmænd bliver dette også anden Junior VM-deltagen for Yuna Shiraiwa, som tog en 4. plads forrige år. Småskader har betydet lidt svingende resultater, men hun virkede stærk ved de japanske seniormesterskaber, hvor hun tog en 6. plads. Hendes spring er lidt til den lille side, men til gengæld er de af høj sværhed.

Ligesom de forrige år bliver det svært for team USA at komme på podiet, og deres to deltagere har ikke megen international erfaring denne sæson; den nationale junior sølvvinder Starr Andrews har juniorguld fra Golden Bear, mens Bradie Tennell har bronze fra Tallinn Trophy (forrige år blev det en 11. plads ved Junior VM). Med solide løb burde top 10 placeringer være mulige.

Hold også øje med Eunsoo Lim, der er den nykronede sydkoreanske seniormester. Hun har de svære spring, og med bronze fra JGP Dresden er hun den eneste ikke-russer/japaner til at snuppe JGP-medalje denne sæson.

Mine forudsigelser
1. Alina Zagitova RUS
2. Polina Tsurskaya RUS
3. Marin Honda JPN
4. Kaori Sakamoto JPN
5. Yuna Shiraiwa JPN
6. Stanislava Konstantinova RUS
7. Eunsoo Lim KOR
8. Starr Andrews USA
9. Bradie Tennell USA
10. Diana Nikitina LAT

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: