onsdag den 25. januar 2017

EM 2017 kunstskøjteløb forudsigelser - Herrer

Bychenko, Fernandez, Kolyada og Samarin er blandt medaljekandidaterne.

Hos herrerne ved European Figure Skating Championships 2017 har vi kun én favorit til guldet, men sølv og bronze virker vidt åbne blandt en håndfuld ret uforudsigelige herrer.

Den overvældende favorit er selvfølgelig fire gange forsvarende Europamester Javier Fernandez, som har haft en god sæsonstart med to GP-sejre, før han snublede ved Finalen og endte på en lidt skuffende 4. plads. I dette felt vil han uden tvivl opnå de højeste programkomponenter, og kombineret med en god stabilitet på sine quads skal der en mindre nedsmeltning til, før han ikke vil forsvare sin titel.

Regerende EM-sølvvinder Alexei Bychenko har haft sin hidtil bedste sæson med bronze og en 4. plads ved GP'erne. Han er ikke den mest raffinerede herre med hensyn til præsentation og piruetter, men hvis han kan fortsætte stabiliteten på sine spring, kan han vel overraske med en medalje igen.

Mikhail Kolyada havde lidt svingende fremførelser ved GP'erne, men han er måske på vej til at peake, da han for nylig vandt de russiske mesterskaber med overbevisning. Han mangler stadig at kunne fremvise back-to-back stærke løb internationalt denne sæson, men hvis han er succesfuld med sin quad lutz (og andre eksplosive spring), vil han uden tvivl forbedre sin 5. plads fra forrige år.

Landsmand Alexander Samarin gør sin EM-debut efter en flot JGP-sæson, hvor han vandt to events før det blev til sølv ved Finalen. Den største overraskelse var dog sølvet ved de russiske mesterskaber. Samarin mangler stadig finpudsning i præsentationen, men han er til gengæld ret stabil på springene, hvilket er et stort plus i dette felt.

Regerende EM-bronzevinder Maxim Kovtun har kæmpet meget med sine spring denne sæson, og det har medført to skuffende 7. pladser ved GP'erne. Kovtun er i stand til at udføre de svære spring til at score højt, men hans tendens til at poppe adskillige spring koster dyrt gang på gang.

Hold også øje med den regerende juniorverdensmester Daniel Samohin, som tog en 7. plads forrige år. Han havde en mareridt sæsonstart, men er langsomt blevet bedre og bedre. Hvis han kan ramme sit svære layout, er han et outside shot til medalje.

På hjemmebane har vi selvfølgelig Michal Brezina, som tog EM-bronze i 2013. Som har været fænomenet i lang tid er tjekken højst uforudsigelig, og denne sæson er det blevet til en 4. og 10. plads ved GP'erne. Med solide løb burde han dog forbedre sin 10. plads fra forrige år.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Mikhail Kolyada RUS
3. Alexei Bychenko ISR
4. Alexander Samarin RUS
5. Maxim Kovtun RUS
6. Jorik Hendrickx BEL
7. Michal Brezina CZE
8. Daniel Samohin ISR
9. Alexander Majorov SWE
10. Chafik Besseghier FRA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: