mandag den 12. december 2016

Tarasova/Morozov overrasker med GPF parløbstitel

Parløbernes podium ved Grand Prix Final 2016.

Vi har haft en travlt weekend med mange konkurrencer, og eftersom jeg har haft arbejde, kommer recaps først langsomt i løbet af denne uge.

På papiret var parløbernes konkurrence ved Grand Prix Final 2016 ligetil at forudse, men overraskende fremførelser førte til overraskende resultater.

Russiske Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov havde et flot kort program med en eksplosiv triple twist, side-om-side triple tåloops og kast triple loop, og det rene løb gav dem føringen med et nyt personligt bedste på 78.60 point. I friløbet fik de udført en quad twist samt kast triple salchow og triple loop, men han havde problemer med begge side-om-side spring. Ikke desto mindre scorede de et nyt personligt bedste på 135.25 point, og duoen kunne dermed snuppe deres første Grand Prix sejr nogensinde.

Xiaoyu Yu og Hao Zhang leverede en smuk triple twist, side-om-side triple tåloops og kast triple loop i det korte program, men deres piruetter var lidt usynkrone - løbet opnåede et nyt personligt bedste på 75.34 point. I det lange program landede de triple twist og kast triple loop og triple salchow, men hun havde to fødder på en triple tåloop kombination og lidt underligt havde hun et fald ud af deres afsluttende parpiruette, som så blev kendt ugyldig. En score på 131.37 point var nok til at sikre dem sølvet.

Storfavoritterne Meagan Duhamel og Eric Radford havde en lidt skidt konkurrence. I det korte program havde hun hånd på triple lutz og et fald på kast triple axel (<), og fejlene efterlod dem på en tredjeplads med 71.44 point. I det lange program kiksede hun igen begge spring (pop, stepout) og havde to hænder på kast quad salchow - deres kast triple lutz var dog ren. Men en score på 134.55 point kunne de ikke rykke op, og de regerende verdensmestre måtte nøjes med bronze.

Natalia Zabiiako og Alexander Enbert havde et solidt kort program, men hun havde lidt to fødder på kast triple loop. Det lange program var næsten rent, omend de begge doublede på side-om-side salchow. Reserverne kunne dermed tage en fin samlet 4. plads.

Canadiske Julianne Seguin og Charlie Bilodeau havde et skuffende kort program, hvor han faldt på triple salchow, og hun faldt på kast triple flip. Det lange program var langt bedre med side-om-side triple salchow og to triple kast. Eneste fejl var hans fald på triple tåloop. De endte på en samlet 5. plads.

Cheng Peng og Yang Jin havde et fint kort program uden fejl, men deres friløb var lidt af en nedsmeltning: hun faldt på begge spring (<), og de kiksede deres axel lassoløft, som hun faldt ud af. Fejlene trak dem ned på en samlet 6. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Evgenia TARASOVA / Vladimir MOROZOV
RUS
213.8511
2Xiaoyu YU / Hao ZHANG
CHN
206.7123
3Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD
CAN
205.9932
4Natalia ZABIIAKO / Alexander ENBERT
RUS
188.3255
5Julianne SEGUIN / Charlie BILODEAU
CAN
186.8564
6Cheng PENG / Yang JIN
CHN
183.1946

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: