mandag den 14. november 2016

Savchenko/Massot vinder Trophée de France 2016

Savchenko/Massot udfører en baglæns udvending dødsspiral i det lange program (foto: Getty).

Parløbernes konkurrence ved Trophée de France 2016 var en blandet pose, idet vi havde mange stærke korte programmer fulgte af nogle lidt mere sløsede lange løb.

Favoritter Aliona Savchenko og Bruno Massot havde et flot kort program med triple twist og side-om-side triple salchow, men hun havde step-out på kast triple axel. De tog dermed en føring med et nyt personligt bedste på 77.55 point. Det lange program var under niveau, da han havde problemer med begge spring, og hun måtte træde ud af landingen på både kast triple axel og triple salchow. Deres score på 133.04 point var stadig dagens bedste, og det tyske par kunne tage sæsonens anden GP-sejr. Savchenko skadede sin ankel på kast triple axel, og parret måtte trække sig fra galaopvisningen, men lad os håbe at de stadig kan deltage i Finalen til december.

Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov leverede et rent kort program, bortset fra at piruetterne var lidt usynkrone. Russerne lå dermed på en 2. plads med et nyt personligt bedste på 76.24 point. I det lange løb fik de landet quad twist og to flotte kast - den eneste store fejl var hans pop på triple tåloop. Men en score på 130.70 point kunne de tage sølv, og kombineret med bronze er de nu for første gang videre til Finalen.

Hjemmefavoritter Vanessa James og Morgan Cipres havde step-out på kast triple flip i det korte program, og de lå derfor på en 4. plads før det lange løb. Her kunne de dog levere en flot udførelse af høj sværhed med to side-om-side triple spring og kast triple flip. Den eneste fejl var en sløset landing fra begge på kast quad salchow. Med en FS score på 132.35 point kunne de rykke op og tage deres første rigtige GP-medalje med bronze.

Rostelecom Cup-sølvvinderne Natalia Zabiiako og Alexander Enbert havde et rent kort program, hvor de opnåede et nyt personligt bedste på 71.36 point. I det lange program havde de dog dyre fejl på begge spring, og de måtte derfor nøjes med en samlet 4. plads. Marissa Castelli og Mervin Tran havde problemer med alle spring og kast i begge løb, og det amerikanske par endte på en samlet 5. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Aliona SAVCHENKO / Bruno MASSOT
GER
210.5911
2Evgenia TARASOVA / Vladimir MOROZOV
RUS
206.9423
3Vanessa JAMES / Morgan CIPRES
FRA
198.5842
4Natalia ZABIIAKO / Alexander ENBERT
RUS
192.5634
5Marissa CASTELLI / Mervin TRAN
USA
176.1855
6Miriam ZIEGLER / Severin KIEFER
AUT
145.0166

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: