fredag den 25. november 2016

NHK Trophy 2016 forudsigelser - Isdans

Virtue/Moir, Papadakis/Cizeron og Cappellini/Lanotte er medaljefavoritterne i isdans.

Det bliver en neglebider i isdansernes konkurrence ved NHK Trophy 2016. Det er sjældent, at vi har to GP-vindere fra tidligere i sæsonen mod hinanden, og disse to par har mere end det tilfælles: de begge er to gange verdensmestre og træningsmakkere.

De regerende verdensmestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron har været det dominerende isdansepar de to seneste sæsoner, og det skyldes uden tvivl deres stærke grundløb, ubesværede elementer og bevægende præsentation. Franskmændene begyndte sæsonen med en overbevisende sejr ved Trophée de France, hvor de opnåede de højeste scores af alle i isdansere denne sæson.

Canadiske Tessa Virtue og Scott Moir gør deres comeback, og indtil videre er det blevet til to sejre senest ved Skate Canada. De olympiske mestre fra 2010 virker i god form, men ved deres GP havde de en lille twizzles fejl i fridansen, men uden denne matcher de cirka franskmændenes score. Ved NHK Trophy har begge par ikke hjemmebanefordel, så rækkefølgen på top 2 vil være svær at spå.

Vi har et tredje par verdensmestre i feltet med Anna Cappellini og Luca Lanotte. Italienerne havde en lovende sæsonstart med en sejr ved Nebelhorn Trophy, men de måtte skuffende nøjes med en 4. plads ved Skate Canada. Parret er stabile performere, men deres mere begrænsede repertoire vil måske skade dem igen.

Back-to-back har vi Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov, som endte på en 4. plads ved forrige uges Cup of China. Her løb russerne nogle solid danse, omend det stadig var tydeligt, at de havde haft en sen sæsonstart. Umiddelbart er de spået til en 4. plads igen, men forbedringer på hans twizzles er altid velkomne.

Hold også øje med Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker. De tidligere juniorverdensmestre mangler måske lidt power til at konkurrere med toppen, men duoen håber på at rykke nærmere. Amerikanerne tog en 6. plads ved Skate Canada.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA 
2. Tessa Virtue / Scott Moir CAN 
3. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
4. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov RUS 
5. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA 
6. Natalia Kaliszek / Maksym Spodyriev POL 
7. Marie-Jade Lauriault / Romain Le Gac FRA 
8. Kana Muramoto / Chris Reed JPN 
9. Anastasia Cannuscio / Colin McManus USA 
10. Emi Hirai / Marien De La Asuncion JPN 

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: