torsdag den 24. november 2016

NHK Trophy 2016 forudsigelser - Damer

Pogorilaya, Miyahara, Higuchi og Sotskova er blandt favoritterne hos damerne.

Vi har et utroligt spændende felt hos damerne ved NHK Trophy 2016. Fire damer har en chance for en finaleplads, men der er en håndfuld andre som kan forhindre dem i at opnå dette.

Russiske Anna Pogorilaya tog en katastrofal 9. plads her forrige år, men meget er sket siden; hun er blevet VM-bronzevinder og tog senest en sejr ved Rostelecom Cup. Hendes force er uden tvivl hendes power over isen og de store spring, men hun kan stadig til tider være ustabil på disse. En top 4 placering burde være nok til at få hende i Finalen.

Den regerende mester Satoko Miyahara er kendt for sine pålidelighed, men hun måtte lidt skuffende nøjes med bronze ved Skate Canada efter flere af hendes spring blev kendt underroterede. Hendes små spring på ofte på grænsen, og meget vil afhænge af det tekniske panel. Hjemmebanefordel kan dog måske hjælpe hende lidt.

Junior VM-sølvvinder Maria Sotskova har haft en stærk sæsondebut med en Challenger-sejr og sølv ved Trophée de France. Russeren mangler stadig lidt mere karisma på isen, men hun scorer højt med sine pålidelige spring af høj sværhed og rette skær, og i et uforudsigeligt felt tæller dette for meget.

Junior VM-bronzevinder Wakaba Higuchi har haft et lignende forløb denne sæson med en Challenger-sejr og dernæst bronze ved Trophée de France. Hun er kendt for sine eksplosive spring, men hun kan til tider miste fokus sent i sit program og poppe nogle spring.

Den canadiske mester Alaine Chartrand havde en op-og-ned sæson forrige år, men hun har virket lidt mere stabil denne sæson med sølv ved Autumn Classic og en 5. plads ved Skate Canada. Hun er i stand til at udføre de svære spring, men hun kan ofte underrotere og have rodede landinger på sine spring.

Mirai Nagasu havde en solid sæsonstart med to Challenger-medaljer, men katastrofe indtraf ved Skate Canada, hvor hun endte med en 9. plads efter adskillige underrotationer. Det kan kun gå opad, men hun skal skære krafigt ned på underrotationerne, hvis hun vil i nærheden af podiet.

Landsmand Karen Chen tog en 7. plads i forrige uges Cup of China med et ikke-så-godt kort program, men et flot langt program. Chen har alle elementerne til at score højt, men hun mangler stadig stabiliteten på springene for at kunne true til medaljer.

Hold også øje med Elizabet Tursynbaeva, som tog en 5. plads ved Rostelecom Cup. Hun har ikke samme power som de andre mere erfarne damer, men hun sværheden og stabiliteten til at placere i den øvre halvdel.

Mine forudsigelser
1. Anna Pogorilaya RUS
2. Satoko Miyahara JPN
3. Maria Sotskova RUS
4. Wakaba Higuchi JPN
5. Alaine Chartrand CAN
6. Elizabet Tursynbaeva KAZ
7. Karen Chen USA
8. Mirai Nagasu USA
9. Yura Matsuda JPN
10. Dabin Choi KOR
11. Nicole Rajicova

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: