mandag den 28. marts 2016

VM 2016 forudsigelser - Isdans

Dyster ombre er in blandt VM-favoritterne i isdans.

Det er et super spændende og åbent felt hos isdanserne ved VM 2016 i kunstskøjteløb. På papiret har vi fem par med en chance for guld, så der vil ikke blive plads til den mindste fejl.

Vi har en chance for back-to-back mestre, da de regerende mestre Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron virkede i god form ved EM, hvor de forsvarede deres titel. Franskmændene havde en sen start på sæsonen pga. hendes hjernerystelse, men med rene løb plejer de at blive belønnet af dommerne. Én konkurrence er dog ikke nok til at spå om deres stabilitet, og især i den korte dans vil andre par have en chance for at opbygge en solid føring over dem.

Hjemmebanefordelen går dog til de tre amerikanske par. De nationale mestre Maia Shibutani og Alex Shibutani har haft deres hidtil bedste sæson, og senest ved Four Continents slog de to af deres nærmeste rivaler med en god margin. Søskendeparret har momentum, gode programmer og teknisk stabilitet til lande på podiet (endda vinde) for første gang siden 2011.

Landsmænd og de regerende VM-sølvvindere Madison Chock og Evan Bates har haft en fin sæson med gentag af sølv ved både GPF og 4CC, men de er nok ikke længere USA's nr. 1 isdansepar. Duoen modtager stadig højere programkomponenter end Shibutani'erne, men lavere levels på elementerne har skadet dem. En podieplads vil nok komme an på deres evne til at ramme de specifikke level features.

Canadiske Kaitlyn Weaver og Andrew Poje gentog deres GPF-titel, men ligesom forrige år har de mistet en del momentum mod VM. Deres bronze ved 4CC var på grund af  adskillige fejl i begge løb, men faktisk modtog de stadig de højeste programkomponenter i begge løb. Uden tekniske fejl (især fra ham) har de stadig en potentiale for guld - dette kan måske blive sidste chance, nu hvor Virtue/Moir gør comeback.

Italienske Anna Cappellini og Luca Lanotte er tidligere verdensmestre, men de er nok de svageste af guldkandidaterne. EM-sølvvinderne har én sejr denne sæson, men ellers har de ovenstående par konsekvent slået dem. Duoen kan måske skille sig ud fra feltet med deres mere muntre programmer, men de skal nok håbe på fejl fra konkurrenterne for at forbedre deres 4. plads fra forrige år.

Det tredje amerikanske par Madison Hubbell og Zachary Donohue har forbedret deres løb med denne sæson og som resultat kvalificerede de sig til Finalen. Især deres korte dans har fået ros. Duoen er nok ikke medaljekandidater, men de har en god chance for at forbedre deres hidtidige 10. pladser fra VM.

Efter Ekaterina Bobrovas positive test på meldonium er EM-bronzevinderne Bobrova/Soloviev ude af VM, og dermed er Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov Ruslands bedste håb. Parret har opnået bedre samhørighed ude på isen, og det har resulteret i to GP-medaljer og en 4. plads ved EM. Som altid vil hans twizzles være et faremoment. De får dog brug for hjælp, hvis de skal genvinde tre startpladser til Rusland.

Andre top 10 kandidater tæller Piper Gilles og Paul Poirier, som tog en 6. plads forrige år. Duoen har altid unik koreografi, men de kvalificerede sig ikke til GPF denne sæson, og som følge har de modificeret deres korte dans til VM. Tidligere EM-bronzevindere Alexandra Stepanova og Ivan Bukin tog en solid 9. plads i deres VM-debut forrige år, og det vil ligeledes kræve stærke løb for parret for at tangere den placering i Boston.

Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen er de eneste danske repræsentanter ved dette VM. For nylig gentog de deres 9. plads ved EM, men det vil blive noget af en kamp for at gentage deres 11. plads fra forrige VM.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
3. Madison Chock / Evan Bates USA
4. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
5. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
6. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
7. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov RUS
8. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
9. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
10. Penny Coomes / Nicholas Buckland GBR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: