mandag den 14. marts 2016

Junior VM 2016 forudsigelser - Herrer

Aliev, Vasiljevs, Zhou og Samohin er blandt medaljekandidaterne hos herrerne.

Vi har døjet med et mandefald ved Junior VM 2016 i kunstskøjteløb hos herrerne, hvor favoritter Nathan Chen og Sota Yamamoto er ude med skade. Det åbner feltet vidt op, og tilbage har vi 5-7 (upålidelige) herrer med chance for en medalje.

En medaljefavorit er dog Dmitri Aliev, som vandt begge sine JGP'er og tog sølv ved Finalen. Han har de store spring som triple axel og quad tåloop i sit repertoire, men russeren kan ofte poppe adskillige spring i sit lange program. Senest betød disse fejl, at han "kun" tog bronze ved Ungdoms Vinter-OL, og i dette felt kan lignende fejl måske lande ham uden for podiet.

Også Daniel Samohin har haft en travlt sæson, og han har bl.a. taget to JGP-sølvmedaljer og en 5. plads ved Finalen - senest blev det en 7. plads ved EM. Han har et ambitiøst layout med tre quads i det lange program (han må ikke forsøge sine to quads i det korte program), men han har til gengæld problemer med de lettere triple spring.

Lettiske Deniss Vasiljevs har også taget to JGP-sølvmedaljer denne sæson, og senest blev det til sølv ved Ungdoms Vinter-OL. Han er den mest velafrundede herre i feltet med gode piruetter og præsentation. Hans triple axel kan stadig være ustabil, og uden en quad skal han nok stadig håbe på fejl fra de store springere for at tage medalje.

Amerikanske Vincent Zhou er den tredje herre i feltet med to JGP-sølvmedaljer. Han har imponerende opgraderet med både triple axel og quad salchow denne sæson - rygtet vil, at han tilføjer quad tåloop - men han mangler stadig noget power, hvilket nogle gange fører til underrotationer på disse store spring.

Nicolas Nadeau har én JGP-sølvmedalje fra denne sæson og burde nemt forbedre sin 25. plads fra forrige år. Canadieren er i stand til at udføre spring af god kvalitet (ink. 3A og 4T), men han kan til tider lave dyre fejl.

Russiske Alexander Samarin vandt én JGP denne sæson, men en 4. plads ved hans anden JGP betød et farvel til Finalen. Han er ikke den mest elegante løber, men han er i stand til udføre de svære spring, som kræves for at komme på podiet - ligesom mange i feltet er han dog en uforudsigelig løber.

Hold også øje med He Zhang, som har en JGP-bronzemedalje denne sæson. Han mange gode elementer i sit løb inkl. quad tåloop, men hans problemer med triple axel plejer at trække ham ned.

Mine forudsigelser
1. Dmitri Aliev RUS
2. Deniss Vasiljevs LAT
3. Daniel Samohin ISR
4. Vincent Zhou USA
5. Nicolas Nadeau CAN
6. Alexander Samarin RUS
7. Jun Cha Hwa KOR
8. He Zhang CHN
9. Tomoki Hiwatashi USA
10. Daichi Miyata JPN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: