lørdag den 2. januar 2016

Fyrværkeri af kostumer!

Godt nytår til alle kunstskøjteløbsfans! Det forgangne år har jeg haft travlt og måske også været lidt doven, så min dækning af kostumer på bloggen har været ret sporadisk. Det vil forhåbentlig ændres i det nye år, men jeg lover intet, da jeg ikke tror på nytårsforsæt :-)

Første halvdel af sæson 2015/16 ikke vist nogle overskyggende kostume trends, men det betyder bare, at vi har været velsignet med varierende og spændende outfits på isen.

Sort


Vi starter med ikke-farverne. Som altid har sort været populær og forståeligt nok: den står i god kontrast til isen, klæder alle typer og lader interessante snit komme til sin ret. Og som bevidnet af ovenstående damer så er sort særdeles alsidig til forskellige typer programmer.

Grå


Grå har aldrig været populær, men vi har set lidt mere til ikke-farven denne sæson. Grå har måske et ry for at være lidt kedelig, men det kan der let ændres på med masser af glimmer eller et interessant design.

Hvid


Hvid er en svær farve at bære på isen, da man let kan forsvinde i den, men det har damerne taget højde for med masser af glimmer og opsigtsvækkende hårfarver. Denne sæson har hvid særligt været fremvist med draperede og flæsende effekter.

Sort/hvid


Den monokrome sort/hvid kombination har ikke været superpopulær, men den er dog blevet spottet her og der. Med sit mere grafiske udtryk har damerne valgt nogle mere utraditionelle design til at trække opmærksomheden.

Grøn


Jeg er selv besat af grøn for tiden, så det glæder mig at farven har været mere populær denne sæson. Farven har mest at være finde hos de yngre løbere, og det skyldes måske at de erfarne topløbere stadig ikke tør at tage chancen med "ulykkes"-farven.

Gul


Gul er godt nok ikke it-farven som den var tilbage i Sochi 2014, men det solrige farve er dog blevet et fast inventar på isen. Gul kan være svær at se stilig og elegant ud i, men til gengæld skiller man sig ud fra mængden.

Orange


Orange er også en svær farve at bære, men denne sæson har vi faktiske set den sjældne farve et par gange. Udtrykket kan varieres drastisk, hvorvidt man vælger i de sarte ferskentoner eller den mere iltre pangfarve.

Pink


Pink eller lyserød har været populær til de yngre damer, som løb til klassiske toner. Farven udstråler måske girliness og uskyld, og løberne var ikke bange for at fremhæve dette med pigede snit og uskyldige hvide blomster.

Hot pink


Hot pink, fuchsia, magenta - kært navn har mange navne. Farven er blevet set hos mange topløbere denne sæson, men til vidt forskellige typer musik. Godt nok er farven iøjefaldende i sig selv, men damerne var ikke bange for at kombinere denne med flæser, glimmer, applikationer og frynser.

Lavendel


Lavendel har været Mao Asadas signaturfarve i lang tid, men i år har adskillige andre damer omfavnet pastelfarven. Især ombre effekten med pink og lilla har været brugt for at give mere dimension til den sarte farve.

Lilla


Lilla er ikke helt så populær som forrige sæson, men vi ser altid et par stykker lilla kostumer per konkurrence. Denne lilla farve er både feminin og elegant, og detaljer som glimmer og print springer let i øjnene med den mørkere baggrund.

Lyseblå


Lyseblå og turkis er klassiske farver i kunstskøjteløb, og måske fordi den signalerer en type friskhed, som passer godt med den hvide is.

Mørkeblå


Intet slår dog mørkeblå, som i adskillige sæsoner har været aldeles populær. Særlig mørkeblå i kombination med ombre effekten er igen dukket op til de fleste konkurrencer.

Rød


Klassikeren rød forsvinder heller aldrig. Den regale farve har et ry for at bringe held ved VM, men faktisk har en kvindelig verdensmester ikke båret rød de sidste fem gange - måske vi får en i år?

Bordeaux


Den mørkerøde nuance har vundet større indpas. Denne sæson har de fleste damer kombineret den vinrøde farve med sølvglimmer for et mere festligt udtryk til en ellers mere dyster tone.

Sort/rød


Vi ser altid sort/rød i forbindelse med spanske og latin temaer, men denne sæson er kombinationen også dukket op med et mere dystert islæt, hvor den røde farve giver en bloddryppende effekt.

Hvad har været dit favorit kostume denne sæson?

Ingen kommentarer: