fredag den 22. januar 2016

2016 Canadian Championships forudsigelser

Chan, Osmond, Weaver/Poje og Duhamel/Radford er favoritterne til at tage guld.

Normalt er vinderne ved de canadiske nationale mesterskaber mere ligetil at spå i forhold til de andre store mesterskaber. Denne gang virker det også sådan for de fleste discipliner, men vi har stadig plads til overraskelser...

Herrer
Syv gange national mester Patrick Chan er uden tvivl storfavoritten, da han er den eneste canadiske herre som tog medaljer ved GP'erne og kvalificerede sig til Finalen. Hans comeback har dog ikke været uden problemer, og han får virkelig brug for at endelig løbe et rent kort program samt være succesfuld med sit sværere layout i sit lange program med 2 quad tåloops og 2 triple axeler.

Den regerende mester Nam Nguyen overraskede forrige sæson med bl.a. en 5. plads ved VM, men hans resultater denne sæson har været en smule skuffende med en 5. og 7. plads ved GP'erne. Han har derfor valgt at vende tilbage til sit gamle korte program. Nguyen har ikke samme power som de ældre herrer, men hans stabilitet på springene gør ham til sølvfavorit.

Bronze virker mere åben. To gange regerende bronzevinder Liam Firus har det gode grundløb, men han kæmper meget med sin triple axel - han forsøger dog quad tåloop nu. Elladj Balde overraskede med en sejr ved Nebelhorn Trophy, men skuffede med to 11. pladser ved GP'erne. Roman Sadovsky tog medalje ved JGP'erne, men det blev kun til en 6. plads ved JGPF - han har endnu ikke triple axel i sit repertoire. Den regerende nationale juniormester Nicolas Nadeau tog sølv ved en JGP, og han har vist sig i stand til at score højt pga. sin springkvalitet. Tre gange national sølvvinder Kevin Reynolds gør sit comeback efter sæsoner med skade/støvleproblemer.

Mine forudsigelser
1. Patrick Chan
2. Nam Nguyen
3. Elladj Balde
4. Liam Firus
5. Nicolas Nadeau
6. Roman Sadovsky

Damer
Det bliver en spændende kamp om de to VM-pladser fra tre damer. To gange national mester Kaetlyn Osmond har uden tvivl det højeste scoringspotentiale, men hun mangler stadig springstabilitet efter skader. Hun havde en lovende start med en Nebelhorn Trophy sejr, men hun havde adskillige fald i begge sine GP'er.

Den regerende mester Gabrielle Daleman har haft en solid, men ikke overvældende sæson med en 5. og 6. plads ved GP'erne. Ligesom Osmond har hun store spring, men mangler ofte kontrol på landingen. Hendes nogenlunde stabilitet kan dog blive en fordel i dette felt.

Regerende sølvvinder Alaine Chartrand forsøger de ambitiøse spring, og med rene løb kan hun score højt, hvilket hun viste i sit korte program ved Rostelecom Cup. Indtil videre har hun dog haft nedsmeltninger i alle sine lange programmer, så måske hun skal skippe sit triple axel forsøg, hvis fald ser ud til at initiere fejlene.

Mine forudsigelser
1. Kaetlyn Osmond
2. Gabrielle Daleman
3. Alaine Chartrand
4. Veronik Mallet
5. Selena Zhao
6. Roxanne Rheault

Parløb
Storfavoritter er uden tvivl de fire gange regerende mestre Duhamel/Radford. De regerende verdensmestre vandt begge deres GP'er og tog sølv ved Finalen, men de har ikke været helt så overbevisende som forrige sæson. De har klogt droppet kast quad lutz, men det ser ud til at kast triple lutz nu giver dem lidt problemer.

De regerende Junior VM-sølvvindere Seguin/Bilodeau har haft en overraskende flot senior debutsæson med bronze ved deres GP'er og en 4. plads ved Finalen. Det karismatiske par har pålideligheden på både spring og kast, hvilket gør dem til sølvfavoritter i feltet.

Bronze virker mere åben. Moore-Towers/Marinaro tog flot bronze ved Skate Canada, men de skuffede senere med en kun 7. plads ved Rostelecom Cup. Især løft er stadig et problematisk element for dem. Iliushechkina/Moscovitch havde nogle lidt skuffende placeringer ved GP'erne, og det skyldes mest hendes upålidelighed på springene. Parrets gode kvaliteter gør dem dog i stand til at score højt, hvis de kan løbe rent.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford
2. Julianne Seguin / Charlie Bilodeau
3. Lubov Iliushechkina / Dylan Moscovitch
4. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro
5. Vanessa Grenier / Maxime Deschamps
6. Brittany Jones / Joshua Reagan

Isdans
Weaver/Poje er de klare favoritter til at forsvare deres titel. De regerende VM-bronzevindere er ubesejrede denne sæson, hvor de seneste hentede deres anden GPF-titel. Med deres præsentation og tekniske stabilitet er en sejr deres foruden deres ikke-deltagelse.

To gange nationale sølvvindere Gilles/Poirier er igen favoritter til sølv. Det finurlige par tog sølv og bronze ved GP'erne, omend de denne gang ikke kvalificerede sig til Finalen. De er ligeledes et stabilt par, som sjælden laver store fejl.

Bronze er også mere åben her. De regerende bronzevindere Paul/Islam er oplagte kandidater, men parrets nuværende form er ukendt, da de måtte trække sig fra NHK Trophy pga. skade.

Mine forudsigelser
1. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje
2. Piper Gilles / Paul Poirier
3. Alexandra Paul / Mitchell Islam
4. Elisabeth Paradis / Francois-Xavier Ouellette
5. Nicole Orford / Asher Hill
6. Andreanne Poulin / Marc-Andre Servant

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: