onsdag den 7. oktober 2015

Carolina Kostner clearet til at konkurrere

Kostner ved en pressekonference i Milano den 6. oktober (foto: LaPresse).

Den regerende olympiske bronzevinder Carolina Kostner blev tilbage i januar idømt 16 måneders karantæne for at hjælpe sin daværende kæreste Alex Schwazer med at unddrage en dopingtest, men hun er nu blevet clearet til at konkurrere fra den 1. januar 2016.

Court of Arbitration Sports (CAS) annoncerede i mandags, at Kostner i en aftale med de italienske dopingmyndigheder har indvilliget i at forlænge karantænen til 21 måneder, men at dommen med tilbagevirkende kraft ville begynde fra den 1. april 2014 - dermed er den italienske kunstskøjteløber altså i stand til at konkurrere fra begyndelsen af det nye år.

I en pressekonference næste dag fortalte 28-årige Kostner, at lysten til at konkurrere stadig findes, og hun udelukker ikke Vinter OL 2018. Deltagelsen ved EM 2016 i slut januar er nok ikke mulig, da hun mindst 21 dage før skal have opnået de tekniske minimumsscores - VM 2016 i marts er dog stadig en mulighed...

Ikke desto mindre erkender Kostner, at det er for tidligt til at planlægge et comeback, og at hun intet har at bevise på isen. Måske er denne clearing blot en mulighed for hende at trække sig fra sporten på sine egne betingelser?

Kilde: Reuters og Yahoo!

Ingen kommentarer: