lørdag den 17. januar 2015

Carolina Kostner idømt 16 måneders karantæne

Kostner forlader retssagen ved Olympic Stadium i Rom (foto: AP).

Den regerende EM-, Vinter OL- og VM-bronzevinder i kunstskøjteløb Carolina Kostner blev i går idømt 16 måneders karantæne for hendes medvirken i ekskærestens - kapgænger Alex Schwazer - dopingsag.

Schwazer, som i 2008 vandt olympisk guld i 50 km kapgang, blev før OL 2012 testet positiv for brug af EPO og er sidenhen blevet idømt tre og et halvt års karantæne.

Kostner har hele tiden benægtet sit kendskab til Schwazers dopingmisbrug, men hun har erkendt, at hun løj om Schwazers tilstedeværelse for WADA-inspektørerne, som dukkede op ved hendes hjem i Tyskland for at teste Schwazer.

Den italienske olympiske komite havde oprindeligt anbefalet 4 år og tre månedes karantæne, men anklagerne har sidenhen gået efter 2 år og tre måneders karantæne. Retten ikendte hende karantæne i 1 år og fire måneder begyndede fra nu af samt 1000 € i bøde. Karantænen slutter den 15. maj 2016.

27-årige Kostner holder pause i denne sæson 2014/15, og det er uvist (formentlig usandsynligt) at hun vender tilbage til konkurrence. Ikke desto mindre vil hun appellere kendelsen til CAS.

Kilde: AP via Yahoo!

Ingen kommentarer: