onsdag den 25. juni 2014

Update: tekniske regler for sæson 2014-15

Vi fik allerede nogle detaljer tilbage i april, men der er kommet nogle flere updates for de tekniske regler til den kommende sæson. Her er hvad der er værd at bide mærke i:

1. Aldersbegrænsning
Det bekræftes, at man skal være fyldt 15 år for at deltage i alle seniorkonkurrencer (også Senior B og Grand Prix). Aldersbegrænsningen for juniorherrer i parløb/isdans forbliver på 21 år, hvilket tegner godt for niveauet i især parløb, som så ud til at blive ret speget.

2. Indtag din startposition!
Løberne har nu kun 30 sekunder til at indtage deres startposition på isen efter deres navn er blevet annonceret (det var før på 60 sekunder). Man får 1.00 points fradrag, hvis man er mellem 1-60 sekunder for sent.

3. Ingen halvlegsbonus for parløb
Højrisiko-elementer (twist, spring, løft, kast) får ikke længere 10% bonus i basisværdi i anden halvdel i det lange program. Dette er på linje med det korte program, hvor parløbere heller ikke får bonus ligesom i singles.

4. Zayak på double spring
Det er nu ikke tilladt at gentage en hver type double spring mere end to gange i det lange program. Samme regel har allerede været effektiv det forløbne kvadrennial for double axelen. Nu gælder det med at passe på med at double sin triple tåloops og triple loops, for man kan blive straffet hårdt senere.

5. Gentaget triple/quad regel skærpet
Et gentaget triple eller quadspring, som ikke er i sekvens eller kombination, vil kun modtage 70% af basisværdi (før var det 80%, da det gjaldt som en sekvens).

6. Koreografisk frihed
Den koreografiske sekvens må heldigvis også komme før trinsekvensen. Dette lyder som win-win for alle.

7. Triple twist for juniorer
Juniorpar må nu endelig udføre en triple twist i det korte program, og dermed bliver spredningen i SP scores nok større.

8. Faktorising af PCS i isdans
Nu bliver faktoriseringen for alle fem programkomponenter ens. Den bliver 0.8 i den korte dans (før 0.80, 0.70, 0.70, 0.80, 1.00), og 1.2 i fridansen (før 1.25, 1.75, 1.00, 1.00, 1.00). Dette gør nok ikke en stor forskel, da scores normalt forblev tæt i de fem kategorier.

9. Kort dans sæson 2015/16
Den korte dans i 2015/16 bliver vals. Seniorer skal inkorporere mønsterdansen Ravensburger Waltz, mens det for juniorer er Starlight Waltz.

Kilde: ISU 1 2

Ingen kommentarer: