tirsdag den 25. marts 2014

VM 2014 forudsigelser - Isdans

Isdansernes felt er vidt åbent ved VM 2014.

Både Meryl Davis og Charlie White samt Tessa Virtue og Scott Moir vil ikke deltage, og det betyder at vi for første gang i fire år har et VM i kunstskøjteløb, hvor de to toppladser i isdans er vidt åbne.

Guldfavoritterne

De nykronede OL-bronzvindere Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov vil være favoritter til at tage guldet, og pres er ikke altid noget, de altid har klaret godt. Ikke desto mindre løb de tre stærke programmer ved OL på hjemmebane, og lignende fremførelser burde i det mindste skaffe dem deres første VM-medalje. Russerne har dog ikke råd til dyre fejl, hvis de vil have guld.

Franske Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat har også øjnene på guldet, og på neutral grund er chancen uden tvivl større. Parret har haft en solid sæson, men de er blevet slået af Ilinykh/Katsalapov begge gange denne sæson, så de skal måske håbe på en fejl eller to fra russerne for at tage guld.

Bronzekandidaterne

De regerende VM-bronzevindere Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev har haft en svingende sæson, og ved OL blev det kun til en 5. plads. Dårlig modtagelse af deres programmer har hovedsageligt været årsagen, men de har nu haft mere tid til at genindøve deres fridans, hvilket kan højne deres medaljechancer.

Europamestrene Anna Cappellini og Luca Lanotte har nok haft deres hidtil bedste sæson, men ikke desto mindre vil de nok blive slået af en håndhuld løbere i dette felt, såfremt konkurrenterne løber rent. Italienerne får nemlig ikke helt samme høje programkomponenter, så deres levels skal være i orden, hvis de vil toppe deres 4. plads fra forrige år.

Canadiske Kaitlyn Weaver og Andrew Poje tog en tæt 6. plads efter italienerne ved OL. Parret er solide dansere, men de skal nok også håbe på nogle fejl fra favoritterne for at komme på podiet. De skal minimere fejlene i deres korte dans, som denne sæson har været deres svaghed.

Long shots

Madison Chock og Evan Bates har allerede udvist potentialet til at være et toppar de næste fire år med en stærk 8. plads ved OL. Amerikanerne løber med meget power og har de store tekniske trick - med fejl fra nogle af favoritter kan de måske overraske.

Landsmænd Maia Shibutani og Alex Shibutani har ikke oplevet samme stigning i deres scores og resultater, men man kan normalt regne med solide løb fra søskendeparret. Igen skal levels være i orden, da deres programkomponenter har været en smule faldende.

Top 10 materiale

EM-bronzevindere Penny Coomes og Nicholas Buckland fortsatte deres stærke sæson med en 10. plads ved OL. Briterne har ikke så stærkt grundløb som de andre par i feltet, men de gør op for det med akrobatiske løft.

Piper Gilles og Paul Poirier kom ikke til OL, og det kan måske give dem et boost pga. mere træningstid og mere energi. Canadierne tog senest sølv ved Four Continents, og især deres fridans har fået god feedback.

Danske Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen gør deres VM-debut som par. De to senest en 18. plads ved EM.

Mine forudsigelser
1. Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov RUS
2. Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat FRA
3. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
4. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
5. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
6. Madison Chock / Evan Bates USA
7. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
8. Penny Coomes / Nicholas Buckland GBR
9. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
10. Nelli Zhiganshina / Alexander Gazsi GER

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: