tirsdag den 4. marts 2014

Landshold til VM 2014: Canada og USA

Både Davis/White og Virtue/Moir vil ikke deltage i det kommende VM 2014 (foto: Reuters).

Sæsonafslutningen mangler stadig! VM 2014 i Tokyo begynder om 3 uger, og endelig begynder listen af deltagende atleter blive bekræftet. Som altid i en olympisk sæson takker en del af de store løbere nej tak, og dette kan være et tegn på tilbagetrækning... På den lyse side giver det en del up-and-comers chancen for at gøre sig bemærket på den store scene.

Team USA
Holdet er næsten som offentliggjort efter U.S. Nationals 2014 med undtagelse af isdans, hvor OL-guldvinderne Meryl Davis og Charlie White har takket nej til at forsvare deres VM-titel. Rygter siger, at parret skal deltage i Dancing with the Stars, hvor træning begynder snarest - mon ikke de har en lidt (meget) stor fordel som isdansere, men det vil blive sjovt at se dem kæmpe imod hinanden?

Four Continents vinderne Madison Hubbell og Zachery Donohue har også takket nej, da hun skal undergå operation for en hofteskade denne sæson. Dermed gør Alexander Aldridge og Daniel Eaton deres VM-debut. Dermed vil det blive en del sværere at bevare de tre pladser til næste VM (men langt fra umuligt).

Damer: Polina Edmunds, Gracie Gold, Ashley Wagner
Herrer: Max Aaron, Jeremy Abbott
Parløb: Castelli/Shnapir, Denney/Coughlin
Isdans: Aldridge/Eaton, Chock/Bates, Shibutani/Shibutani

Team Canada
Det canadiske hold er det samme som det olympiske hold i både damer og parløb, men hos herrerne takker OL-sølvvinder Patrick Chan nej. Da Liam Firus ikke har minimumsscoren, betyder det at både Elladj Baldé og Nam Nguyen gør deres VM-debut. De tre VM-pladser er dermed garanteret væk, og de skal kæmp hårdt for at beholde de to pladser.

I isdans udebliver også OL-sølvvinder Tessa Virtue og Scott Moir, og det betyder at vi for første gang siden VM 2007 ikke har Virtue/Moir og Davis/White til stede - og at vi for første gang i fire år vil få nye verdensmestre.

Herrer: Kevin Reynolds, Elladj Baldé, Nam Nguyen
Damer: Kaetlyn Osmond, Gabrielle Daleman
Parløb: Duhamel/Radford, Moore-Towers/Moscovitch, Lawrence/Swiegers
Isdans: Weaver/Poje, Paul/Islam, Gilles/Poirier

Fulde deltagerlister fra alle nationer kan ses her, omend de ikke er bekræftede.

Kilde: US Figure Skating og Skate Canada

Ingen kommentarer: