onsdag den 12. februar 2014

Vinter OL 2014 forudsigelser - Herrer

Herrernes konkurrence ved Vinter OL 2014 i Sochi begynder i morgen, og som altid virker det som den mest uforudsigelige af disciplinerne. Den tekniske ambitiøse niveau er højere end nogensinde, og vi kan forvente både storslåede løb eller nedsmeltninger.

Guldfavoritterne


Patrick Chan (CAN) - På papiret må canadieren virke som en favorit, da han er den tre gange regerende verdensmester og har både quadruple springene samt grundløbet og koreografien med tilhørende høje programkomponenter, der skal til for at score højt. Han har løbet solidt denne sæson, men hans korte programmer har de seneste gange været plaget af adskillige fejl. Ved Vinter OL vil synlige fejl som fald straffes hårdere, og han skal (formentlig) som minimum holde sig på benene for at snuppe guld.

Yuzuru Hanyu (JPN) - Den unge japanske herre har modvind denne sæson med sejre ved både Grand Prix Finalen, de japanske mesterskaber og seneste det korte program ved OL-holdkonkurrencen. Han har stærk præsentation, men hans styrke er uden tvivl de ubesværede store spring - på dette punkt trumfer han alle de andre medaljefavoritter. Han har dog en historie med at kikse sit korte program ved VM, men måske OL vil være anderledes...

Bronzefavoritterne

Evgeni Plushenko (RUS) - De fleste tvivlede på Plushenko før Legene, men han overraskede alle med sejre i både det korte program og lange program ved holdkonkurrencen. Her løb han dog med mange medaljefavoritters fravær, og lignende løb vil formentlig ikke give ham en sejr i den individuelle. Hjemmebanefordel vil formentlig hjælp på scoren, men han skal stadig lande de store spring - noget som virker som et større spørgsmålstegn, da rapporter om rygsmerter og dårlig træning er kommet til efter holdkonkurrencen.

Javier Fernandez (ESP) - Den spanske herre har ikke haft den bedste start på sæsonen, men han så ud til at vende skuden ved EM, hvor han fik forsvaret sin titel. Han løb solide løb, men havde stadig en del usikre landinger - noget han ikke har råd til ved OL. Med sine mange planlagte quad spring (3 i det lange) har han en solid medaljechance med rene løb.

Tatsuki Machida (JPN) - Han får mindst opmærksomhed af den japanske trio, men han har løbet solidt hele sæsonen og har opnået overraskende gode resultater. Det blev "kun" til en 3. plads i det lange program ved holdkonkurrencen, men med rene løb har han medaljechancer - især hvis et par herrer bukker under for presset.

Long Shots

Daisuke Takahashi (JPN) - Den regerende OL-bronzevinder har måske den bedste præsentation i feltet, men pålideligheden på springene har været støt nedadgående pga. skade, og senest tog han en skuffende 5. plads ved de japanske mesterskaber. På dette tidspunkt håber han vist bare at udføre løb, som han kan være stolt af, men i det lille tilfælde af rene løb har han stadig chance for medalje.

Jeremy Abbott (USA) - Der er ikke så meget at sige udover, at forventninger til den amerikanske mester er styrtdykket efter nedsmeltningen i holdkonkurrencen. Abbott er kendt for choke ved de store konkurrencer, men ikke desto har han medaljechance, hvis han mod forventning løber rent - chancen er dog ikke for høj.

Denis Ten (KAZ) - Den regerende VM sølvvinder har døjet med skade denne sæson, og følgelig har resultaterne også været skuffende. Ligesom de to ovenstående herrer har han også elementerne til at tage medalje, men han skal nok håbe på en kombination af sit livs løb samt fejl fra konkurrenterne i håb om medalje.

Kevin Reynolds (CAN) - Canadierne løb overraskende godt ved holdkonkurrencen, hvor han fik landet tre quads i sit lange program. Manglen på både høje GOE på spring samt høje programkomponenter betød dog stadig en score, som formentlig ikke vil sætte ham i medaljerækkevidde med mindre adskillige herrer fejler springene.

Hold også øje med


Han Yan (CHN) - Med sit finurlige koreografi, store spring og gode fart over isen har unge Yan chancer for måske en top 6 placering. Fejl har dog tendens til at hobe sig op i det lange program, hvilket vil holde ham nede.

Jason Brown (USA) - Han har ikke sværhedsgraden (ingen quad) til at true til medaljer, men han har chance til en top 10 placering baseret på sine ellers stabile løb denne sæson.

Hold også øje med Brian Joubert og Tomas Verner, som formentlig løber deres sidste konkurrence, og som virkelig kunne bruge et solidt OL (de har begge bombet ved deres to forrige deltagelser). Deres respektive landsmænd Florent Amodio og Michal Brezina har også chance for top 10 med solide løb, omend de skal løbe betydeligt bedre, end de har gjort denne sæson indtil videre.

Mine forudsigelser
1. Yuzuru Hanyu JPN
2. Patrick Chan CAN
3. Evgeni Plushenko RUS
4. Javier Fernandez ESP
5. Tatsuki Machida JPN
6. Kevin Reynolds CAN
7. Daisuke Takahashi JPN
8. Han Yan CHN
9. Denis Ten KAZ
10. Jason Brown USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: