torsdag den 13. februar 2014

Plushenko trækker sig fra herrernes korte program ved Vinter OL 2014

Plushenko vinker til et skuffet hjemmepublikum (foto: Getty).

Der havde gået rapporter om dårlig træning og ved opvarmingen til herrernes korte program blev det tydeligt: Evgeni Plushenko kæmpede med rygsmerter, og efter dårlige landinger på triple axeler så hans fødder også ud til at give efter.

Plushenko var den første i gruppen til at løbe, men han gik straks hen til referee og annoncerede sin tilbagetrækning. Han bukkede og vinkede til et skuffet hjemmepublikum, der nu ikke vil have en russisk herre i konkurrencen.

Plushenko havde i sin tid sagt, at han kun ville deltage i OL-holdkonkurrencen og derefter trække sig og dermed lade en anden russisk herre træde til i den individuelle konkurrence. ISU klargjorde dernæst straks, at dette ikke ville være muligt. Dernæst kom spekulationen straks, hvorvidt Plushenkos skadesplagede krop ville kunne løbe fire programmer på så kort tid.

Dette er (formentlig) sidste gang vi ser Plushenko på konkurrenceis, og det er en skam at ende en så lang karriere på denne måde. Plushenko kommer dog stadig fra Legene med en OL-guldmedalje. Og hans plads i kunstskøjteløbshistorie er mere end sikret.

Ingen kommentarer: