fredag den 6. december 2013

Volosozhar/Trankov tager føring i stærkt felt ved GPF

Førerne Volosozhar/Trankov modtager deres applaus efter det korte program (foto: Getty).

Konkurrencen i parløbernes korte programmer ved Grand Prix Finalen 2013 var utrolig! Seks rene programmer på dette ambitiøse niveau er ikke noget, man ser ofte (og jeg ser meget kunstskøjteløb).

Favoritter og de regerende mestre Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov løb igen et stærkt og kraftfuld program med highlights som en høj triple twist, side-om-side triple tåloops og kast triple loop. Alle deres elementer blev tildelt level 4. En score på 82.65 point giver dem føringen, men ikke så stor som de har været vant til.

Rivaler Aliona Savchenko og Robin Szolkowy valgte ikke forsøge triple axel, og det var et klogt valgt, da de havde deres livs løb, hvor de kunne fokusere på at sælge koreografien. Den fejlfrie fremførelse indeholdte bl.a. triple flip, triple twist og side-om-side triple tåloops samt lutter level 4 elementer. Et nyt personligt bedste giver dem en foreløbig 2. plads.

Qing Pang og Jian Tong bliver bedre med alderen. Deres smukke program havde triple tåloops, triple twist og en enorm kast triple loop. Deres twist var dog "kun" level 2. Kineserne er på en 3. plads med et nyt personligt bedste.

Canadiske Meagan Duhamel og Eric Radford havde deres livs løb, og de skilte sig ud fra mængden ved at udføre side-om-side triple lutz og kast triple lutz. Deres dødsspiral med kreativ indgang blev dog kun tildelt level 2. Parret tager en 4. plads med sæsons bedste på 73.07 point.

Cheng Peng og Hao Zhang fortsætter forbedringer, da de løb et elegant program med masser af fart. Highlights var deres høje triple twist og kast triple loop. Et nyt personligt bedste giver dem en 5. plads.

Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch havde måske en lidt lav triple twist, men ellers blev deres elementer udført uden fejl (de er dog i stand til at gøre dem i højere kvalitet). Lidt skørt at en score på 68.77 point kun er nok til en 6. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV

RUS
82.651
2Aliona SAVCHENKO / Robin SZOLKOWY

GER
79.462
3Qing PANG / Jian TONG

CHN
75.403
4Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD

CAN
73.074
5Cheng PENG / Hao ZHANG

CHN
68.875
6Kirsten MOORE-TOWERS / Dylan MOSCOVITCH

CAN
68.776

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: