fredag den 15. november 2013

Chan tager føring med verdensrekord ved Trophée Eric Bompard

Patrick Chan udfører sit korte program til "Elegie in E-Flat Minor" (foto: Getty).

Det var et højt niveau hos herrerne i de korte programmer ved Trophée Eric Bompard 2013, da top 3 kunne tage et nyt personligt bedste med hjem.

Favorit Patrick Chan imponerede et rent program med quad tåloop-triple tåloop, triple axel og triple lutz. Hans parallelpiruette var level 3, men resten af elementerne var level 4. Highlights var selvfølgelig det stærke grundløb og koreografi, og programmet blev belønnet med en score på hele 98.52 point, hvilket slår Chans forrige verdensrekord. Canadieren er nu på en 1. plads.

Ikke for langt bagud har vi Yuzuru Hanyu, som også løb sit bedste. Hans rene program lagde ud med en quad tåloop, og med en triple axel og triple lutz-triple tåloop i anden halvdel kunne japaneren høste dagens bedste tekniske score. Et nyt personligt bedste på 95.37 point holder ham stadig i guldrækkevidde med en 2. plads.

Bronze ser ud til at være en kamp mellem to herrer. Jason Brown forsøgte som den eneste ikke en quad, men amerikaneren løb til gengæld et rent program med bl.a. triple axel, triple flip-triple tåloop og tano triple lutz. Hans level 4 trin og piruetter var også af særlig god kvalitet. Et nyt personligt bedste på 84.77 point giver ham en 3. plads.

Han Yan døjet åbenbart med feber, men han løb stadig et solidt kort program med triple axel og quad tåloop. Han havde dog step-out på sin kombination, og han havde småproblemer med piruetterne, som fik lave levels. Hans score på 84.34 point giver ham en tæt 4. plads.

Resten af feltet er over ti point efter Yan. Hjemmebanefavorit Florent Amodio havde en del småproblemer: han havde to fødder på en underroteret quad salchow, han doublede en lutz og springpiruetten var kun level 1. Franskmanden er på en 5. plads.

Michal Brezina landede en quad salchow, men han havde en vending i mellem de to spring i sin kombination og havde dernæst et faldt på sin triple axel. Nan Song lagde ud med en ren quad tåloop-triple tåloop, men havde dernæst dårlige landinger på de to andre springelementer. De to herrer er på en tæt 6.- og 7. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Patrick CHAN

CAN
98.521
2Yuzuru HANYU

JPN
95.372
3Jason BROWN

USA
84.773
4Han YAN

CHN
84.344
5Florent AMODIO

FRA
73.655
6Michal BREZINA

CZE
71.916
7Nan SONG

CHN
71.367
8Alexander MAJOROV

SWE
59.728

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: