fredag den 25. oktober 2013

Gold vinder damernes korte program ved Skate Canada

Gracie Gold udfører sin springpiruette i parallel i sit korte program. (Foto: Getty)

Der blev løbet en del stærke løb ved Skate Canada 2013, og sværhedsgraden var høj, da alle i top 5 forsøgte triple-triple kombinationer; de fleste var succesfulde.

Trænerskiftet til Frank Carroll er kommet godt fra start, da Gracie Gold endelig fik leveret et rent kort program. Hun landede triple lutz-triple tåloop, triple loop og en double axel. Piruetterne var ligeledes stærke, omend det lidt anderledes valg af musik ikke så ud til at begejstre publikum synderligt. Et nyt personligt bedste på 69.45 point giver hende en føring.

Julia Lipnitskaia fik udført endnu et rent program, her med bl.a. triple lutz-triple tåloop og solo triple flip. Alle trin og piruetter blev tildelt level 4, men hun mistede nok lidt GOE på den afsluttende kombinationspiruette, som var ucentreret. Et nyt personligt bedste på 66.89 point betyder en foreløbig 2. plads.

Den regerende sølvvinder Akiko Suzuki underroterede det sidste spring i sin triple tåloop-triple tåloop kombination, men ellers leverede hun sine elementer med kvalitet og fik fortjent dagens bedste programkomponenter. Hun er på en tæt 3. plads med 65.76 point.

Christina Gao løb sit hidtil bedste, da hun skøjtede et rent program med triple tåloop-triple tåloop og triple loop. Selv piruetterne virkede stærkere end normalt. Amerikaneren er på en 4. plads med et nyt personligt bedste på 62.82 point.

Den regerende mester Kaetlyn Osmond havde en vending ud af sin triple tåloop-triple tåloop, men landede en super triple flip. Det lignede, at hun landede en ren double axel, men hun havde et overraskende fald lige efter. Hun er stadig i medaljerækkevidde med en 5. plads med 60.32 point.

Landsmand Amelie Lacoste overraskede med et rent program i lang tid; hun landede bl.a. triple loop-double loop og triple flip. Hun opnåede et nyt personligt bedste, omend 59.13 point i dette felt kun var nok til en 6. plads.

US Int'l FS Classic-vinder Courtney Hicks er nede på en 9. plads, da kombinationen "kun" blev en triple flip-double tåloop, og hun doublede sin lutz.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Gracie GOLD

USA
69.451
2Julia LIPNITSKAIA

RUS
66.892
3Akiko SUZUKI

JPN
65.763
4Christina GAO

USA
62.824
5Kaetlyn OSMOND

CAN
60.325
6Amelie LACOSTE

CAN
59.136
7Natalia POPOVA

UKR
52.367
8Veronik MALLET

CAN
50.718
9Courtney HICKS

USA
50.709

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: