fredag den 31. maj 2013

Musik update: Mao Asada vender tilbage til rødderne

Mao Asada ved VM 2013, hvor hun tog bronze. (Foto: Getty)

Den regerende VM bronzevinder Mao Asada har offentliggjort musikken, som hun vil bruge i den olympiske sæson, og hun er gået klassisk!

Hun vender tilbage sit korte program musik fra sæson 2006-07, nemlig "Nocturne No.2 Op. 9–2 in E flat major" af Frederic Chopin med koreografi af Lori Nichol. Koreografien vil dog være anderledes for at afspejle Asadas mere modne stil (og de nye regler).

Det lange program vil være til den altid populære krigshest "Piano Concerto No.2" af Sergei Rachmaninov. Asada brugte også russiske Rachmaninov til sit lange program ved forrige Vinter OL - valget er uden tvivl influeret af koreograf Tatiana Tarasova. Forhåbentlig vil koreografien denne gang passe bedre til Asadas lettere stil.

Gala programmet vil være til Charlie Chaplins "Smile". Asada vil debutere sine programmer i et isshow til juli.

22-årige Asada har hintet, at dette vil blive hendes sidste sæson på isen, så hvad synes du om valgene? Klassisk eller uoriginalt?

Asada har adskillige gode fremførelser af sit Nocturne program, her bl.a. ved Grand Prix Finalen 2006-07:


Kilde: Yahoo! Japan (japansk)

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

min fascination med Mao Asada begyndte ved forrige vinter OL, hvor hun skøjtede til bells of moscow. det var så anderledes, så sørgeligt, så intenst, og så følelsesmæssigt som gjorde at det efterlod en dyb indtryk, sammenlignet med alle de andre skøjteløbers valg som dengang bare mindede om hinanden til forveksling. derfor er jeg personlig utrolig spændt og glad for at hun har valgt "Piano Concerto No.2, det er ikke mange skøjteløbere som kan skøjte til et program og give de samme følelser som komponisten havde tiltænkt med hans music, og de samme følelser har Asada altid formået at give med det musik hun valgte. ligemeget om det var bells of moscow, liebestraum, jupiter, scent of a woman.... med hensyn til hendes sp nocturne fra 2006-2007 så var den helt perfect, men at se en mere moden version vil være noget jeg ser meget frem til.
da Mao viste sin nocturne i 2006 så var den original og anderledes, og det at den samme skøjteløbere vælger at skøjte til samme musik gør det heller ikke mindre originalt af den grund. musikken til Rach 2 er tilgengæld ikke et originalt musik valg, men afhængig af skøjteløberen kan den blive en original fortolkning. jeg glæder mig utrolig meget til at se Mao asada's version af den.

Cathrine Hoang sagde ...

Selvom valgene er lidt sikre, så er jeg også sikker på at Asada kan gøre musikken ret - især Rachmaninovs "Piano Concerto No.2" er meget varieret, så der er mange måder, hun kan skrue programmet sammen på.

Nu må vi vente og se, om hun kan bryde "Rachmaninov giver kun sølv ved Vinter OL"-forbandelsen.

Anonym sagde ...

Det håber jeg virkelig også, jeg var inderligt overrasket over at høre alle forrige skøjteløbere som har skøjtede til Rachmaninovs "Piano Concerto No.2, endte med sølv. Forhåbentlig er Mao den som bryder den her OL-forbandelse.
jeg håber også at dommerne er fair, for det er simpelthen latterligt, når præsentations scoren til verdens bedste skøjteløbere kan variere så meget som det gjorde til den her VM.