tirsdag den 5. februar 2013

Four Continents 2013 forudsigelser - Isdans

Virtue/Moir og Davis/White ved Grand Prix Finalen. (Foto: Reuters)

Four Continents 2013 begynder med isdansernes korte danse på fredag, og for anden gang i sæsonen får vi opgøret mellem de to suveræne toppar.

Det ene af disse par er selvfølgelig amerikanske Meryl Davis og Charlie White, som er ubesejrede denne sæson. Parret slog rivalerne Virtue/Moir med et par point ved GP Finalen, og de imponerede igen ved de nationale mesterskaber for to uger siden, hvor de leverede artistiske programmer med rene level 4'ere. Dette gør dem måske til småfavoritter til 4CC titlen.

Canadiske Tessa Virtue og Scott Moir er de regerende 4CC mestre, og selvom de blev slået af Davis/White ved GP Finalen, må man huske på, at canadierne har det med at peake mod slutningen af sæsonen. Parret viste store koreografiske forbedringer ved de nationale mesterskaber, men det kneb lidt med at få de ønskede levels. De har dog haft længere tid end amerikanerne til at forberede sig til konkurrencen. De to par er helt lige hvad angår programkomponenter, så forskellen nok skal findes i levels.

Top 2 er sikret, men bronze virker mere åben. Maia Shibutani og Alex Shibutani tog en 4. plads forrige år, og søskendeparret har generelt haft en smule svært ved at leve op til forventningerne siden deres overraskende VM bronze i 2011. Ved de nationale mesterskaber forsvarede de ikke deres sølv, omend med den mindste margin pga. to forlængede løft. Derudover plejer de altid at løbe stærkt i Japan.

Landsmænd Madison Chock og Evan Bates er lynhurtigt steget i graderne i deres nye partnerskab, og senest slog de Shibutani'erne ved de nationale mesterskaber. Alt lige burde Shibutani'erne tage bronze, men Chock/Bates burde kunne tage fordel af eventuelle fejl fra søskendeparret.

Et andet relativt nyt par gør også deres ISU mesterskabsdebut. Piper Gilles og Paul Poirier er ligeledes kommet hurtigt til tops, og især koreografi og løft har wow-faktoren. De mangler måske lidt i grundløbet til at være favoritter til medalje.

Landsmænd Nicole Orford og Thomas Williams overraskede med bronze ved de nationale mesterskaber, og denne sæson er det også blevet til en 4. plads ved NHK Trophy, også i Japan. De burde ende i en solid top 6.

De nordamerikanske par dominerer konkurrencen, så der er ikke nogle medaljehåb fra de andre nationer. Værtsnation Japan stiller dog op hidtil rekord antal, nemlig tre par.

Mine forudsigelser
1. Meryl Davis / Charlie White USA
2. Tessa Virtue / Scott Moir CAN
3. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
4. Madison Chock / Evan Bates USA
5. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
6. Nicole Orford / Thomas Williams CAN
7. Cathy Reed / Chris Reed JPN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: