tirsdag den 5. februar 2013

Four Continents 2013 forudsigelser - Parløb

Duhamel/Radford ved Grand Prix Finalen. (Foto: Reuters)

Det er et noget slunkent felt vi har med at gøre i parløb, da kun 8 par fra tre nationer er med i konkurrencen. Skader og split betyder, at ingen af de regerende medaljetagere er med i år.

Favoritter er Meagan Duhamel og Eric Radford, som endte på en 4. plads forrige år. Parret har haft en stærk sæson med to GP sølvmedaljer og en 4. plads ved Finalen. For to uger siden blev det til deres anden nationale titel. Med parrets planlagte sværhedsgrader har de råd til at lave nogle fejl og stadig tage guld.

Deres største trussel er landsmænd Kirsten Moore-Towers og Dylan Moscovitch, som gav dem kamp til stregen ved de nationale mesterskaber. Parret har også haft en solid sæson med sølv ved NHK Trophy og en 5. plads ved Finalen. De skal nok håbe på nogle småfejl fra Duhamel/Radford for at slå dem.

Bronzefavoritter er nok de nykronede amerikanske mestre Marissa Castelli og Simon Shnapir, hvis eneste erfaring ved et ISU senior mesterskab tæller en 10. plads ved denne konkurrence i 2010. Denne sæson er det blevet til NHK Trophy bronze. Parrets tekniske sværhedsgrad er ikke så høj som canadiernes, så måske det er et godt tidspunkt at prøve kast triple axel eller quad salchow.

Landsmænd Alexa Scimeca og Chris Knierim er kun i deres første sæson sammen, og det er allerede blevet til en 4. plads ved NHK Trophy og sølv ved de nationale mesterskaber. Deres solide tekniske elementer gør en top 5 placering ganske mulig.

Kinas Wenjing Sui/Cong Han (de regerende mestre) samt Qing Pang/Jian Tong er begge ude af konkurrencen pga. skade, og dette gør det nye par Cheng Peng og Hao Zhang til landet medaljehåb. Parret har de store tekniske elementer som quad twist, men de mangler stadig stabilitet på spring og kast samt forbedring i præsentation.

Paige Lawrence og Rudi Swiegers tog en 7. plads forrige år. Med rene løb har de måske chance for bronze, men deres upålidelige side-om-side spring plejer at trække dem ned.

Mine forudsigelser
1. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
2. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch CAN
3. Marissa Castelli / Simon Shnapir USA
4. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
5. Alexa Scimeca / Chris Knierim USA
6. Paige Lawrence / Rudi Swiegers CAN
7. Felicia Zhang / Nathan Bartholomay USA
8. Wenting Wang / Yan Zhang CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: