lørdag den 24. november 2012

Asada tager kontroversiel sejr ved NHK Trophy

Asada udfører et split spring i sin koreografiske sekvens. (Foto: Reuters)

Dag 2 af NHK Trophy 2012 sluttede med damernes lange programmer, hvor seerne, publikum og skøjteløberne nok alle undrede sig over slutresultatet.

Fører Mao Asada leverede et teknisk svagt program, hvor hun doublede tre spring og singlede et sidste. I alt blev det kun til 3 triple spring deriblandt en double axel-triple tåloop, men level 4 piruetter og trin samt pæne programkomponenter betød en solid FS score på 117.32 point. Marginen fra det korte program var nok til at holde hende på en 1. plads med kun 0.05 point - selv Asada virkede en smule flov over resultatet i sit vinder-interview.

Landsmand Akiko Suzuki leverede dagens program, hvor hun landede 6 rene triple spring deriblandt en double axel-triple tåloop. Den eneste fejl var en underroteret triple loop på to fødder. Et nyt personligt bedste på 126.62 point trak hende "kun" op til sølv, og hun er sammen med Asada videre til Finalen.

Mirai Nagasu fortsatte det solide løb, da hun i dag landede roterede 4 triple spring. Begge hendes normalt solide triple loops blev kendt underroterede, men hun scorede et sæsons bedste med 115.50 point - det betød bronze.

Kinesiske Zijun Li løb også stærkt. Hun landede 6 triple spring deriblandt en triple flip-triple tåloop kombination. Den største fejl var hånd på double axel i planlagt kombination. Li opnåede et nyt personligt bedste på 114.49 point og tog en samlet 4. plads.

Agnes Zawadzki fik landet 4 triple spring, men hun doublede sin flip og faldt på en underroteret triple lutz i planlagt kombination. Hendes score på 105.35 point trak hende op på en 5. plads.

Både Elene Gedevanishvili og Ksenia Makarova havde (forventede) dårlige lange programmer. Begge havde flops og usikre landinger, og de faldt dermed til en hhv. 6.- og 7. plads.

Samlet resultat
FPl.NameNationPointsSPFS
1Mao ASADA

JPN
185.2712
2Akiko SUZUKI

JPN
185.2251
3Mirai NAGASU

USA
176.6823
4Zijun LI

CHN
174.1134
5Agnes ZAWADZKI

USA
160.3775
6Elene GEDEVANISHVILI

GEO
156.9666
7Ksenia MAKAROVA

RUS
156.5247
8Haruka IMAI

JPN
145.4298
9Sofia BIRYUKOVA

RUS
139.1289

Se flere detaljer her.

3 kommentarer:

mary sagde ...

jeg synes ikk der er særlig meget kontroversielt over at en skøjteløber med hele 10 points føring after det korte program vinder!

men et tæt løb ja det var det, men jeg synes stadig at resultatet er rigtig!

stor tillyke til Mao, akiko, og Mirai

Sequins Galore sagde ...

Jeg kan godt se hvorfor hun vandt, men kald mig en smule gammeldags: et program med kun 3 triple spring burde ikke score 117 point.

Akiko havde én stor fejl i sit korte program, mens Asada havde 4 i sit lange program, så samlet synes jeg at Akiko gjorde nok til at tage guldet.

Selv Asada var overrasket/flov over resultatet, men hvad kunne hun gøre ud over at bekendtgøre, at hun skal gøre forbedringer til Finalen?

Det sagt, er jeg en stor Mao Asada fan og håber at hun genfinder sine triple spring. Det er lidt foruroligende, at hun både ved Cup of China og NHK Trophy kun fik kredit for 3 triple spring i sit lange program.

mary sagde ...

jeg tror ærlig talt det er nerver, for havde der været noget fysisk så ville hun have haft en dårlige opvarmning og lavet de samme fejl, men det var ik tilfældet.