lørdag den 27. oktober 2012

Fernandez vinder igen kort program ved Skate Canada

Fernandez udfører sin kombinationspiruette i sit korte program til "Mask of Zorro". (Foto: Reuters)

Herrernes korte programmer ved Skate Canada 2012 var en lidt blandet pose, da de fleste havde problemer med at udføre alle de svære spring rent.

Spanske Javier Fernandez leverede for andet år i træk et stærkt program ved denne konkurrence. Han lagde ud med en flot quad tåloop og triple axel, men han havde en vending ud af sin triple lutz-triple tåloop kombination. Et nyt personligt bedste på 85.87 point giver ham føringen efter det korte program.

Hjemmebanefavorit Patrick Chan havde igen problemer med sine spring, da hans planlagt quad kombination kun blev til en triple tåloop-triple tåloop, og han havde en rodet landing på triple axelen. Høje programkomponenter betød, at han kunne indtage en 2. plads med 82.52 point.

Kun 0.38 point bagud på en 3. plads ligger Nobunari Oda, som lagde ud med aftenens eneste quad tåloop-triple tåloop kombination. Han havde step-out på sin triple axel, men triple flippen var fin og alle piruetter og trin blev tildelt level 4.

Denis Ten lagde ud med at lande en quad tåloop, men han havde en vending på sin triple axel og faldt dernæst på sin triple lutz-triple tåloop kombination, hvor det sidste spring blev kendt underroteret. Han er på en 4. plads med 75.26 point.

På en meget tæt 5. plads ligger Florent Amodio, der desværre havde problemer med alle springelementer: han faldt på sin quad salchow, havde step-out på sin kombination og havde to fødder og hånd på sin triple axel.

Canadiske Elladj Balde overraskede med et rent program, hvor han landede triple lutz-triple tåloop, triple axel og triple loop. Et nyt personligt bedste på 72.46 point giver ham en foreløbig 6. plads.

Artur Gachinski faldt på sin quad tåloop, satte foden hurtig ned på sin triple axel og glemte at gøre sin solo triple lutz om til en kombination. Ross Miner havde step-out og hånd på sin quad salchow og faldt på sin triple lutz i planlagt kombination. De to herrer er på en tæt 7.- og 8. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Javier FERNANDEZ

ESP
85.871
2Patrick CHAN

CAN
82.522
3Nobunari ODA

JPN
82.143
4Denis TEN

KAZ
75.264
5Florent AMODIO

FRA
74.615
6Elladj BALDE

CAN
72.466
7Artur GACHINSKI

RUS
69.747
8Ross MINER

USA
69.418
9Takahito MURA

JPN
62.109
10Liam FIRUS

CAN
60.5010

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: