tirsdag den 30. oktober 2012

Cup of China 2012 forudsigelser - Isdans

Pechalat/Bourzat tog bronze ved forrige VM, som blev afholdt på hjemmebane. (Foto: Getty Images)

Cup of China løber af stablen med isdanserne, og i modsætning til de to forrige Grand Prix'er er der faktisk en chance for, at vi får en tæt kamp om guldet.

Favoritter er de regerende VM bronzevindere Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat. Parret leverede stærke resultater forrige sæson med GPF bronze og deres anden EM-titel, og denne sæson startede med en forventet sejr ved French Master's. De er dog ikke ufejlbarlige, så tekniske fejl kan sagtens koste dem guldet.

Franskmændene får stærk konkurrence fra de regerende Cup of China mestre Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev. Russerne har udvist store forbedringer - både teknisk og præsentationsmæssigt - siden deres trænerskifte, og de overraskede også de fleste med at tage sølv ved Skate America.

Kaitlyn Weaver og Andrew Poje endte 4. plads ved VM efter træningskammerater Pechalat/Bourzat pga. lavere programkomponenter, men canadierne er i stigende kurs, så måske forskellen er mindre nu. Parret tog dog bronze efter Bobrova/Soloviev ved Skate America, men de slog dem i den korte dans, så hvis de har fået fixet deres levels i fridansen, kan placeringerne blive byttet.

Podiet burde bestå af de tre ovennævnte par. Madison Chock og Evan Bates startede sæson med en lidt skuffende 4. plads ved U.S. Int'l FS Classic, men kom stærkt igen og tog guld ved Nebelhorn Trophy.

Amerikanerne virker som et godt bud på en 4. plads, men de får nok konkurrence af de regerende juniorverdensmestre Victoria Sinitsina og Ruslan Zhiganshin, som gør deres GP debut. Parret vandt alle deres konkurrencer forrige sæson.

Italienske Charlene Guignard og Marco Fabri startede sæsonen med en solid 4. plads ved Finlandia Trophy.

Det højest rangerede kinesiske par er Xintong Huang og Xun Zheng, som tog en 5. plads ved Cup of China og en 12. plads ved VM forrige sæson.

Mine forudsigelser
1. Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat FRA
2. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
3. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
4. Madison Chock / Evan Bates USA
5. Victoria Sinitsina / Ruslan Zhiganshin RUS
6. Charlene Guignard / Marco Fabri ITA
7. Xintong Huang / Xun Zheng CHN
8. Xiaoyang Yu / Chen Wang CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: