mandag den 27. februar 2012

Junior VM 2012 forudsigelser - Parløb

Wenjing Sui og Cong Han fremviser deres guldmedaljer ved Four Continents. (Foto: Getty Images)

Det er glædeligt at se hele 24 par på deltagerlisten, men ikke desto mindre er det Wenjing Sui og Cong Han, som er de eneste favoritter til guldet. Parret har taget Junior VM titlen de to foregående år, og denne sæson har de ikke været mindre overbevisende: to JGP sejre, guld ved JGP Finalen og senest en sejr ved Four Continents. Med quad twist og quad kast salchow er parret så tekniske overlegne, at de kan tåle at lave flere fejl og stadig løbe med guld.

Kampen om sølv og bronze er meget mere åben. Det er canadiske Katherine Bobak og Ian Beharrys første sæson sammen, men alligevel formåede de at vinde JGP sølv og guld, JGPF sølv samt den nationale juniortitel. Parret har god præsentation og er teknisk solide med blandt andet en triple twist i repertoiret, men de forsøger endnu ikke side-om-side triple spring.

Vi har også de regerende JGPF bronzevindere i feltet, nemlig amerikanske Britney Simpson og Matthew Blackmer. Parret har også taget JGP guld og sølv denne sæson, men parret måtte nøjes med sølv ved de nationale mesterskaber. Parret har endnu ikke en triple twist eller side-om-side triple spring i deres programmer, så de skal løbe rent for at have en medaljechance. Det var Haven Denney og Brandon Frazier, som slog Simpson og Blackmer ved de nationale mesterskaber. Parrets hidtil højeste placering ved en JGP er en 7. plads.

Rusland sender tre teknisk stærke par. Ekaterina Peitaikina og Maxim Kurduykov var det højst placerede russiske par ved JGP'erne, da de endte på en 4. plads ved JGP Finalen, men de måtte se sig slået af et andet et andet juniorpar ved både nationale senior- og juniormesterskaber.

Dette par var Vasilisa Davankova og Andrei Deputet, som gør deres internationale debut. Parret tog en imponerende 5. plads ved seniormesterskaber og guld ved juniormesterskaberne (se LP her), og med deres elegante præsentation og solide teknik spås de til at være seriøse medaljetrusler. Landsmændene Kamilla Gainetdinova og Ivan Bich gør også deres internationale debut. Parret har endnu ikke en triple twist, men til gengæld forsøger de imponerende både side-om-side triple lutz og triple loop i deres lange program (se her).

Hold også øje med Xiaoyu Yu og Yang Yin, der har haft en stærk sæson med to JGP sølvmedaljer, en 5. plads ved Finalen og senest guld ved Ungdoms Vinter OL. Parret har store tekniske elementer, men de er stadig ret udtryksløse i deres præsentation.

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui / Cong Han CHN
2. Katherine Bobak / Ian Beharry CAN
3. Vasilisa Davankova / Andrei Deputat RUS
4. Ekaterina Petaikina og Maxim Kurduykov RUS
5. Xiaoyu Yu / Yang Jin CHN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: