mandag den 27. februar 2012

Junior VM 2012 forudsigelser - Damer

Julia Lipnitskaia udfører et split spring i sit galaprogram ved Grand Prix Finalen. (Foto: AP Photo)

Som altid er damernes konkurrence ved Junior VM et must-see, og i år ser det ud til, at de tekniske elementer når nye højder - vi har formentlig en håndfuld piger, som forsøger 7 triple spring i deres lange program.

Favorit er selvfølgelig 13-årige Julia Lipnitskaia, som denne sæson er ubesejret på junior niveau. Hun vandt begge sine JGP'er samt Finalen, de nationale juniormesterskaber og tog sølv ved seniormesterskaberne. Med en triple tåloop-triple tåloop kombination i sit korte program forsøger hun ikke det sværeste layout blandt pigerne, men hendes største styrke ligger i præsentationen, de fantastiske piruetter og en umenneskelig pålidelighed; hendes største fejl denne sæson har vist været ét sølle step-out.

Rusland har mulighed for at overtage hele podiet, da de også sender den regerende juniorverdensmester Adelina Sotnikova. Denne sæson har hun kæmpet en del med at lande sine spring, men på trods af dette har hun stadig endt på podiet ved hver eneste konkurrence. Løber Sotnikova rent, burde hun snuppe guld, da hun har den mest modne præsentation og forsøger de svære spring.

Polina Shelepen har haft en stærk sæson med to JGP sejre og JGPF sølv, men en nedsmeltning i det korte program ved seniormesterskaber betød en skuffende 10. plads. Hun kom dog godt igen ved juniormesterskaber, hvor hun tog sølv. Hendes lidt stive løb over isen betyder dog, at hun på trods af to triple-triple kombinationer ikke scorer så højt for rene programmer, som de andre piger.

Den største trussel til de russiske piger er amerikanske Gracie Gold, som spås til at være USAs næste arvetager. Gold vandt den nationale juniortitel med en rekord score, men hun er stadig ret uprøvet på det internationale plan. Hun har dog udvist store, svære og pålidelig spring, så springteknikken er der.

Landsmanden Christina Gao, som endte på en 4. plads forrige år, har denne sæson kæmpet med skader og  vækst og dertil ustabile spring, men hun så ud til at være på vej tilbage ved de nationale mesterskaber, hvor hun endte på en 5. plads på seniorniveau. Vanessa Lam var den højst placerede amerikanske dame ved JGP'erne, men små spring og manglen på en triple-triple kombination betyder, at hun får svært ved at score højt.

Zijun Li endte på en lidt skuffende 9. plads forrige år, men denne sæson har hun løbet solidt og taget to JGP sølvmedaljer og bronze ved Ungdoms Vinter OL. I dette felt har hun dog brug for at løbe fænomenalt for at tage medalje; hun skal helst forsøge sin triple flip-triple tåloop i det korte program for ikke komme for langt bagud.

Japan sender tre solide damer, men de er ikke blandt medaljefavoritterne. Risa Shoji, som endte på en 5. plads forrige år, har denne sæson haft problemer med adskillige underrotationer, hvilket har medført en skuffende 6. plads ved både JGPF og Ungdoms Vinter OL. Både Miu Sato og Satoko Miyahara forsøger de svære spring, men de kæmper også nogle gange med underrotationer.

Hold også øje med Hae-Jin Kim, som har potentialet til at udføre nogle svære springkombinationer.

Mine forudsigelser
1. Julia Lipnitskaia RUS
2. Gracie Gold USA
3. Adelina Sotnikova RUS
4. Polina Shelepen RUS
5. Christina Gao USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: