tirsdag den 6. december 2011

JGPF 2011 forudsigelser - Junior Parløb

Parløbernes podium ved JGP Austria: Yu/Jin, Sui/Han og Petaikina/Kurduykov. De tre vil møde hinanden igen ved Finalen.

Grand Prix Finalen starter med junior parløbernes konkurrence, hvor vi har to gengangere, mens de fire andre par gør deres JGPF debut.

De overvældende guldfavoritter vil være kinesiske Wenjing Sui og Cong Han. Parret tog titlen tilbage i 2009, men de deltog ikke forrige år, da de kvalificerede sig til senior Finalen. Denne sæson har de vundet begge deres JGP'er med overbevisende marginer, og de tog desuden sølv ved Skate Canada. Deres tekniske elementer er et niveau over de andre pars, så de kan sagtens tåle at lave fejl og stadig tage guld.

Sølvfavoritter vil være deres træningsmakkere Xiaoyu Yu og Yang Jin, der er de regerende bronzevindere. Parret deltog også ved senior Grand Prix'erne, hvor de endte på en 6.- og 7. plads. Teknisk var de allerede på niveau med seniorerne, men deres programkomponenter holdte dem nede. I dette felt burde de dog ikke være bagud.

Bronzepladsen er mere åben. Det relativt nye par Britney Simpson og Matthew Blackmer imponerede med guld og sølv ved deres to JGP'er. Deres største konkurrence om bronze vil nok komme fra Katherine Bobak og Ian Beharry, som slog dem ved JGP Tallinn. Canadierne tog også sølv og guld ved deres JGP'er, og de har nok overhånden, da de udover hjemmebanefordel også har en triple twist i deres repetoire.

Russiske Ekaterina Petaikina og Maxim Kurduykov har taget bronze og sølv denne sæson, og med side-om-side triple tåloops, kast triple flip samt triple twist har de også elementerne til at udgøre en medaljetrussel. De får følge af deres landsmænd Tatiana Tudvaseva og Sergei Lisiev. Parret blev tilføjet forrige uge, da amerikanske Jessica Calalang og Zack Sidhu måtte trække sig. Tudvaseva og Lisiev har en 5.- og 3. plads fra denne sæsons JGP'er.

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui/Cong Han (CHN)
2. Xiaoyu Yu/Yang Jin (CHN)
3. Katharine Bobak/Ian Beharry (CAN)
4. Britney Simpson/Matthew Blackmer (USA)
5. Ekaterina Petaikina/Maxim Kurduykov (RUS)
6. Tatiana Tudvaseva/Sergei Lisiev (RUS)

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: