onsdag den 26. oktober 2011

Skate Canada 2011 forudsigelser - Damer

Mirai Nagasu startede sæsonen ud med at vinde Nebelhorn Trophy.

Skate Canada indeholder et større antal topnavne end Skate America - hele syv piger har Grand Prix medaljer på resuméet - så det bliver svært at forudse, hvem der ender på podiet.

USA sender et stærkt hold bestående af tre piger, som vandt alle Grand Prix medaljer forrige sæson. Mirai Nagasu startede sin sæson ud med at vinde Nebelhorn Trophy i et svagt felt, så hun skal lave færre fejl her for at tage medalje. I modsætning til starten af forrige sæson er hun dog ikke plaget af skader. Rachael Flatt mistede sin status som frøken pålidelig efter sin nedsmeltning ved forrige VM, så hun har meget at bevise her. Hun har indtil videre været solid i Grand Prix sæsonerne, men det er uvist, hvordan hun vil tackle sin nye trænersituation samt college. Ashley Wagner har også skiftet træner, så alle er spændt på, om hun endelig vil blive en del af toppen af det amerikanske felt.

Fra Rusland har vi Alena Leonova og Elizaveta Tuktamisheva, som begge startede deres sæson ved Japan Open, hvor de endte på en henholdsvis 4.- og 1. plads. Især GP-debutant og regerende Junior VM sølvvinder Tuktamisheva imponerede med sine triple-triple kombinationer, så alene det vil give hende en fordel i dette felt. Leonova ser også ud til at være i god form, og hun må have god selvtillid med sin 4. plads fra forrige VM.

På hjemmebane har vi Cynthia Phaneuf og Amelie Lacoste, der begge er underdogs til medalje pga. deres lave springstabilitet. De har dog potentialet, hvilket de også viste forrige år ved Skate Canada, hvor Phaneuf vandt det korte program (samlet 4. plads), mens Lacoste snuppede bronze.

Japanske Akiko Suzuki burde også have en god medaljechance, da hun kvalificerede sig til Finalen forrige sæson. Hun startede sæsonen ud med en 3. plads ved Japan Open, hvor hun fremviste solide spring.

Mine forudsigelser
1. Elizaveta Tuktamisheva RUS
2. Mirai Nagasu USA
3. Akiko Suzuki JPN
4. Alena Leonova RUS
5. Ashley Wagner USA
6. Rachael Flatt USA
7. Cynthia Phaneuf CAN
8. Amelie Lacoste CAN
9. Sarah Heckeh GER
10. Adriana DeSanctis

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: