mandag den 24. januar 2011

EM 2011 forudsigelser - Herrer

Brian Joubert er den eneste tilbagevendende medaljetager fra forrige EM. (Foto: Reuters Pictures)

Herrernes disciplin bliver neglebidende, da vi ikke har en storfavorit, men til gengæld en stor del upålidelige herrer.

Tre gange Europamester Brian Joubert har stået på podiet ved EM siden 2002, men denne sæson har han ikke skøjtet særligt overbevisende. Han endte på en skuffende 4. plads ved Cup of China og måtte trække sig fra Trophée Eric Bompard. Han kom igen og vandt de franske nationale mesterskaber, men uden at lande sin quad tåloop rent. Joubert får brug for dette spring ved EM, da resten af hans elementer ikke er op til CoP-standard.

Landsmanden Florent Amodio har til gengæld haft en god sæson, hvor han har vundet to Grand Prix medaljer og kvalificeret sig til Finalen. Han blev godt nok slået af Joubert ved de nationale mesterskaber, men kun fordi han imploderede i det korte program. Dette vil være hans EM-debut. Alban Preaubert anses ikke for den store medaljetrussel, men en top 5 placering kan være mulig.

Tjekkiske Tomas Verner har haft den bedste sæson af alle de europæiske herrer med sin Grand Prix bronze og guld samt 5. plads ved Finalen. Han har skøjtet ret solidt, men dette kan måske ændres, hvis han vælger at tilføje quaden tilbage i sine programmer. Michal Brezina endte på en 4. plads ved forrige EM, men har døjet med skader denne sæson. Forhåbentlig er han tilbage i topform.

Vi har også tidligere EM-medaljetagere som belgiske Kevin van der Perren og italienske Samuel Contesti. Begge herrer har ikke skøjtet super denne sæson, så de har brug for at lande alle deres spring her for at komme på podiet.

Hold også øje med spanske Javier Fernandez og de svenske fyre Kristoffer Berntsson og Adrian Schultheiss. Rusland sender Artur Gachinski og Konstantin Menshov, som begge gør deres EM-debut. Disse herrer burde ende indenfor top 10.

Danmark repræsenteres af Justus Strid, som skøjter i kvalifikationsrunden i dag.

Mine forudsigelser
GULD - Tomas Verner CZE
SØLV - Brian Joubert FRA
BRONZE - Florent Amodio FRA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: