torsdag den 23. september 2010

JGP SBC Cup 2010

Sæsonens fjerde Junior Grand Prix, ISU JGP SBC Cup 2010, finder sted i Karuizawa i Japan og varer fra den 23.-26. september. Der afholdes konkurrence i herrernes, damernes og isdansernes disciplin. Her er hvem du skal holde øje med:

Junior Herrer
De tre medaljetagere fra sæsonens allerførste Junior Grand Prix, JGP Courchevel, vil igen dyste om medaljerne. Canadiske Andrei Rogozine håber sikkert på at tage guld igen, men han skal kæmpe for det, for amerikanske Jason Brown og Max Aaron var ikke særligt mange point bagud sidste gang, de mødtes. En medalje til hver af de tre, sikrer dem en plads til JGP Finalen. På hjemmebane finder vi Kento Nakamura, Ryuchi Hino og Satoshi Nakamura. Kento Nakamura vandt sølv og bronze ved JGP'erne forrige sæson og endte på en 8. plads ved Finalen. Rusland er repræsenteret af Gordei Gorshkov, der har to JGP bronzemedaljer på resuméet, og Mark Shakhmatov, der tidligere har vundet én JGP bronze. Hold også øje med svenske Alexander Majarov, der endte på en 8. plads ved Junior VM 2010.

Junior Damer
For første gang i sæsonen vil det ikke være en russisk pige, der er guldfavorit, da de to oprindelig deltager har trukket sig pga. skade. Dette giver chancen til andre lande bl.a. USA, der sender to stærke piger. Kiri Baga vandt begge sine JGP'er forrige sæson, men fik lidt problemer med springene da sæsonen skred frem, og Angela Wang gør sin JGP-debut, men hun har allerede vist lovende resultater fra nogle sommerkonkurrencer. Rusland er repræsenteret af debutanten Nikol Gosviani. Bronzevinderen fra JGP Cup Brasov, japanske Shion Kokubun, håber sikkert på at tage medalje igen. De to andre japanske pige Risa Shoji og Karen Kemanai gør deres JGP-debut.

Junior Isdans
I isdans er der også rematch fra JGP Courchevel, da guldmedaljevinderne, russiske Alexandra Stepanova og Ivan Bukin og sølvmedaljevinderen, amerikanske Anastasia Cannuscio and Colin McManus, igen mødes. En medalje til hver sikrer dem også en tur til Finalen. Desuden vil russiske Ekaterina Pushkash og Jonathan Guerreiro nok også være en trussel. Parret vandt guld og sølv ved JGP'erne forrige sæson.