torsdag den 5. november 2009

NHK Trophy 2009 forudsigelser: Damer

Japanske Miki Ando portrætterer Kleopatra i sit lange program ved Rostelecom Cup. Hun vandt guld (Foto daylife.com)

Damernes disciplin er også yderst spændende, da alle tre medaljevindere fra Rostelecom Cup mødes igen.

Miki Ando håber på at gentage succesen fra Moskva og vinde guld igen. I Moskva havde hun ikke succes med at udføre sin varemærke 3lutz-3loop kombination, og der er forlydender om, at hun kun vil forsøge en 3lutz-2loop i begge programmer i håb om at skøjte fejlfrit. I dette felt behøver hun heller ikke en tripel-tripel kombination for at vinde. Mikis nye programmer fremhæver virkelig hendes styrker, og nu er hendes korte program forhåbentligt bedre indrutineret (ved Rostelecom Cup var det kun én uge gammelt). Enhver medalje (eller 4. plads) vil kvalificere hende til finalen.

Sølvvinderen fra Rostelecom Cup Ashley Wagner (USA) skal håbe på at vinde bronze (måske kun 4. plads) for at kvalificere til finalen for allerførste gang. I Moskva skøjtede hun sit karrieres bedste og fik et nyt personligt bedste (LP og samlet score), og hendes sølvmedalje er det bedste resultat fra en amerikansk dame i sæsonen.

Bronzevinderen Alena Leonova (RUS) er kendt for sin sprudlende energi og sammenlignes tit med idolet Irina Slutskaya. I modsætning til Ando og Wagner er der ikke det store pres på Alena for at kvalificere sig til finalen, idet hun næsten er garanteret en af 2 pladser til OL på trods af, at hun aldrig har placeret højere end nr. 5 ved de russiske mesterskaber (guld og sølv blev vundet af piger på hhv. 13 og 12 år!)

Regerende EM-mester Laura Lepistö (FIN) debuterede sit nye lange program ved Japan Open. Her scorede hun 110.89 pts, hvilket er lidt bedre end hendes personlige bedste for LP. Ved Finlandia Trophy tog hun sølv efter Alena Leonovas guld. Lepistö er i stand til lande en 3tåloop-3tåloop og er også begyndt at lande en 3lutz ret solidt. Hendes landsmand Kiira Korpi vandt sølv i sidste uge ved Cup of China, og Lepistö skal håbe på at vinde en medalje for at bekræfte, at hun stadig er Finlands nr. 1.

2 gange EM sølvvinder Sarah Meier (SUI) var ude en stor del af sidste sæson pga. skade. Hun valgte alligevel at konkurrere ved VM, hvor hun endte på en respektabel 9. plads og dermed kvalificerede 2 pladser til OL (Schweiz har dog kun én dame at sende). Ifølge den schweiziske olympiske komité skal Meier opnå en samlet score på 150 pts to gange i sæsonen, før de vil tillade hende at deltage ved Vinter OL, og derfor håber Meier at opnå det ene resultat her (en medalje vil heller ikke skade).

Bronzevinderen fra Trophée Eric Bompard Yukari Nakano håber på at vinde mindst sølv og dermed kvalificere sig til Grand Prix Finalen for fjerde gang.

Mine gæt:
Guld - Miki Ando JPN
Sølv - Yukari Nakano JPN
Bronze - Alena Leonova RUS

Se hele listen af deltagere her.

Ingen kommentarer: