søndag den 14. januar 2024

Guignard/Fabbri forsvarer EM-titel i isdans

Guignard/Fabbri udfører et løft i deres fridans ved EM 2024.

Konkurrencen ved ISU European Figure Skating Championships 2024 sluttede med isdansernes event, hvor podiet blev som mange havde spået.

Det kunne muligvis blive til en tæt kamp om guldet, men de forsvarende mestre Guignard/Fabbri dansede uden synlig nervøsitet. Den italienske duo leverede en skarp rytmedans, og med et sæsons bedste tog de føringen. Fridansen var smuk og ubesværet, og med en sejr i dette segment kunne de samlet tage EM-guldet igen.

De regerende EM-sølvvindere Fear/Gibson skøjtede en underholdende rytmedans, hvor de opnåede samme høje levels som Guignard/Fabbri, men en smule lavere GOE og komponenter gav dem en tæt 2. plads. Deres fridans var også stærk, omend de havde et lidt akavet exit fra deres dansepiruette, som så kun blev tildelt level 3. Briterne tog sølv igen.

Hjemmebanefavoritter Reed/Ambrulevicius tog en 4. plads ved sidste EM, så forventninger om bronze var høje efter en stærk Grand Prix sæson. Parret holdte nerverne i ro og leverede to flotte og moderne programmer. Dette blev belønnet med deres første EM-medalje: bronze.

De franske teams havde et godt EM. Lopareva/Brissaud skøjtede to stærke programmer, og de kunne dermed opgradere forrige års 5. plads til en 4. plads. Demougeot/le Mercier har haft halvlunke resultater hidtil denne sæson, men de overraskede med to stærke fremførelser, hvilket gav deres hidtil bedste EM-placering med en 5. plads.

De regerende EM-bronzevindere Turkkila/Versluis havde umiddelbart ikke nogle store fejl, men lavere levels samt et ekstra (ulovligt) element i fridansen kostede dem nogle dyre point. Det finske par måtte nøjes med en samlet 6. plads.