søndag den 11. december 2022

Grand Prix Final 2022 - resultat

Sota Yamamoto (sølv), Shoma Uno (guld) og Ilia Malinin (bronze).

ISU Grand Prix of Figure Skating Final 2022/23 fandt sted 8.-11. december 2022 i Torino, Italien. Der blev konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau. Konkurrencen blev afholdt på samme tid og sted som junior finalen. 

På grund af covid-19 blev GPF (og JGPF) aflyst de to forrige gange. I 2019 blev eventet også afholdt i Torino.

Herrer
Den regerende verdensmester Shoma Uno fik ikke udført sine kombinationer helt som planlagt, men overordnet skøjtede han to særdeles stærke programmer med hhv. to og fem rene quads. Samlet kunne han tage karrierens første GPF-titel med en margin på over 30 point! Landsmand Sota Yamamoto havde sin hidtil bedste konkurrence med et rent kort program og og nært rent friløb med tre quads. Dette blev belønnet med sølvet. Amerikanske Ilia Malinin havde to dårlige landinger i det korte program, men han kom stærkt igen med et rent friløb med fem quads (inkl. quad axel). Dette rykkede ham op på bronze.

FPl.NameNationPointsSPFS
1Shoma UNO
JPN
304.4611
2Sota YAMAMOTO
JPN
274.3523
3Ilia MALININ
USA
271.9452
4Shun SATO
JPN
250.1664
5Kao MIURA
JPN
245.7436
6Daniel GRASSL
ITA
244.9745

Kvinder
De korte programmer var flotte, men til gengæld var de lange programmer desværre lidt rodede og fyldt med fejl. To gange GP-vinder Mai Mihara havde et rent kort program, og hendes friløb var også flot med fem solide triple spring. Hun kiksede sit sidste spring med en doublet/floppet loop, men hun havde gjort nok til guldet. Isabeau Levito havde et solidt kort program, men i friløbet havde hun en dårlig landing på kombinationen og til sidst et fald på triple flip. Hun var selv overrasket over, at det var nok til sølv. VM-sølvvinder Loena Hendrickx havde et fald og en del underrotationer i friløbet, men hun kæmpede sig igennem og kunne akkurat tage bronze. Regerende verdensmester Kaori Sakamoto vandt det korte program, men et skuffende friløb med adskillige pops trak hende ned på en 5. plads.

FPl.NameNationPointsSPFS
1Mai MIHARA
JPN
208.1721
2Isabeau LEVITO
USA
197.2352
3Loena HENDRICKX
BEL
196.3534
4Rinka WATANABE
JPN
196.0143
5Kaori SAKAMOTO
JPN
192.5616
6Yelim KIM
KOR
180.5865

Parløb
VM-sølvvinderne Miura/Kihara leverede et flot og rent kort program, som gav dem en snæver føring. I friløbet var der småfejl på begge spring og et kast, men de resterende elementer var stærke nok til, at de akkurat kunne tage den samlede sejr. De regerende verdensmestre Knierim/Frazier skøjtede også et godt kort program, men der var halvstore problemer med begge spring i friløbet. Begge kast var i topklasse, og det amerikanske par kunne tage en tæt sølvmedalje. Italienske Conti/Macii havde et rent kort program, men trods et fald og nogle usikre landinger i det lange program kunne de overraske med bronze.


Isdans
Canadiske Gilles/Poirier fortsætter dominansen: de leverede igen to stærke danse som modtog høje scores, og de kunne tage karrierens første GPF-medalje med selveste guldet. Amerikanske Chock/Bates havde igen lavet små ændringer i deres programmer, og de så ud til at blive modtaget godt. Duoen blev belønnet med deres fjerde GPF-sølvmedalje i karrieren. Hjemmefavoritter Guignard/Fabbri leverede to solide danse på trods af presset - samlet gik de med bronze.


Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: