torsdag den 13. januar 2022

EM 2022 i kunstskøjteløb forudsigelser - Isdans

De forsvarende mestre Sinitsina/Katsalapov er favoritterne i isdans.
 
Sæsonens top isdansepar Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron har trukket sig fra ISU European Figure Skating Championships 2022 for at holde fokus på Vinter OL (og undgå covid-19), og dermed er kampen om guld knap så spændende. 

Favoritterne er selvfølgelig de forsvarende Europamestre (fra 2020) Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov - såfremt hans ryg ikke tvinger dem til at trække sig. Det russiske par vandt begge deres GP'er, men hans ryg har givet dem problemer hele sæsonen, og seneste måtte de trække sig fra de russiske mesterskaber. Hvis de kan skøjte til nogenlunde niveau, så burde de kunne nappe guldet. 

Italienske Charlene Guignard og Marco Fabbri har EM-bronze fra 2019, men denne gang har de en god chance for sølvet. Parret vandt sølv ved begge deres GP'er med flotte løb og tilhørende høje scores, og generelt har de udvist fantastisk stabilitet de seneste par sæsoner.

Fire gange EM-medaljevindere Alexandra Stepanova og Ivan Bukin øjner også sølvet. Det russiske par tog bronze ved deres GP'erne, og senest forsvarede de deres russiske titel (i Sinitsina/Katsalapovs fravær). De har god stabilitet, men de mangler måske lidt af Guignard/Fabbris power.

Britiske Lilah Fear og Lewis Gibson har en 6. og 5. plads fra deres to seneste EM-deltagelser, og det bliver ikke en let kamp at slå dette. De skuffede med en 7. plads ved Skate Canada, men de kom igen og tog bronze ved NHK Trophy. Hvis de kan skøjte til deres potentiale, burde en 4. plads være mulig.

Konkurrencens overraskelse kan komme fra det tredje russiske par Diana Davis og Gleb Smolkin, som er steget hurtigt i graderne deres senior debutsæson. Parret tog en solid 5. plads ved Skate Canada, før de overraskede med titlen ved Warzaw Cup og sølv ved de russiske mesterskaber - begge med ganske høje scores.

Det bliver også særdeles spændende at følge den interne kamp mellem Olivia Smart og Adrian Diaz og Sara Hurtado og Kirill Khaliavin om Spaniens eneste plads til Vinter OL. Dette er det sidste opgør (ud af 3) mellem de to par, og pt. fører Smart/Diaz med 8.37 point. Så det er ganske betydelig margin, som Hurtado/Khaliavin skal slå deres rivaler med.

Mine forudsigelser
1. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov RUS
2. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
3. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
4. Lilah Fear / Lewis Gibson GBR
5. Diana Davis / Gleb Smolkin RUS
6. Olivia Smart / Adrian Diaz ESP
7. Sara Hurtado / Kirill Khaliavin ESP
8. Juulia Turkkila / Matthias Versluis FIN
9. Alison Reed / Saulius Ambrulevicius LTU
10. Evgeniia Lopareva / Geoffrey Brissaud FRA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: