torsdag den 28. oktober 2021

Skate Canada 2021 forudsigelser - Herrer

Nathan Chen udfører sit lange program ved Skate America 2021.
 
Hos herrerne ved Skate Canada International 2021 har vi nogle klare favoritter, men som forrige uge viste os, så formår herrernes disciplin gang på gang at vise os, at intet resultat er givet på forhånd.

Ikke desto mindre er den tre gange regerende verdensmester Nathan Chen storfavorit, selvom det blev til et uventet nederlag (aka bronze) på hjemmebane ved forrige uges Skate America; Chen havde adskillige mislykkedes quads, og det drog hans konkurrenter nytte af. Forventningen er dog, at Chen kommer op på hesten igen grundet hans nerver af stål. Desuden vil der i dette felt ikke være herre til stede, som har tilnærmelsesvis så mange quads planlagt som Chen.

Landsmand Jason Brown, som tog en 7. plads ved VM 2021, begyndte sæsonen flot med en sejr ved Finlandia Trophy. Her forsøgte Brown ingen quads, men han kan igen drage fordel af sine gode komponenter og stabile triple spring samt ustabilitet fra de andre herrer. Brown kontrollerer dermed ikke sin egen skæbne, men man kan som regel regne med en solid placering fra ham.

Hjemmebanefavorit er Keegan Messing, som endte på en flot 6. plads ved VM 2021. Messing kan score højt grundet sine eksplosive spring, fart og hurtige piruetter. Ved sæsonstarteren Finlandia Trophy vandt han det korte program, men et dårligt friløb trak ham ned på en 5. plads. Hvis han kan forbedre sit lange program, er en podieplads særdeles inden for rækkevidde.

Rusland sender tre herrer med medaljepotentiale, men de er alle ret upålidelig i konkurrence. Den måske mest stabile er hidtil relativt ukendte Evgeni Semenenko, som overraskende blev sendt til VM 2021, hvor han igen overraskede med en flot 8. plads. Komponenterne mangler noget arbejdre, men indtil videre er hans nerver solide nok. Han startede sæsonen med en 5. plads ved Finlandia Trophy.

Både Alexander Samarin og Makar Ignatov har GP-medaljer på resuméet, men de har begge døjet med svingende resultater de seneste par sæsonener. Begge er i stand til at udføre multiple quads, men de har også en tendens til at lave multiple dyre fejl (fald og pop) i deres programmer. Samarin tog bronze i sin sæsondebut ved Budapest Trophy.

Andre outside shots til en medalje tæller Keiji Tanaka, Morisi Kvitelashvili og Roman Sadovsky, der før har taget medalje(r) ved GP'erne. Tanaka tog en individuel 3. plads ved Japan Open (kun friløb), Kvitelashivili tog bronze ved Lombardia Trophy, og Sadovsky endte på en 8. plads ved Nebelhorn Trophy som sæsonstart.

Mine forudsigelser
1. Nathan Chen USA 
2. Jason Brown USA 
3. Keegan Messing CAN 
4. Evgeni Semenenko RUS
5. Alexander Samarin RUS
6. Keiji Tanaka JPN 
7. Morisi Kvitelashvili GEO 
8. Makar Ignatov RUS
9. Roman Sadovsky RUS 
10. Sota Yamamoto JPN 
11. Tomoki Hiwatashi USA 
12. Conrad Orzel CAN 

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: