tirsdag den 23. marts 2021

VM 2021 kunstskøjteløb - Parløb forudsigelser

Sui/Han, Tarasova/Morozov og Boikova/Kozlovskii er blandt favoritterne i parløb.
 
Parløbskonkurrencen ved World Figure Skating Championships 2021 kan blive neglebidende tæt, da fire par har chancen for guldet, og ingen af disse er overvældende favoritter over de andre par. Teknisk er de fire par utrolig tætte, så den mindste fejl på dagen kan koste dem en plads på podiet.

Hvis man kun kigger på papiret, så er kinesiske Wenjing Sui og Cong Han måske favoritter, idet de er to gange verdensmestre (2017, 2019) og de regerende OL-sølvvindere. Duoen har hele pakken med flotte kast og god kemi, men deres side-om-side triple salchow er altid et spørgsmålstegn. Parret gør deres sæsondebut i Stockholm, da parret trak sig fra Cup of China grundet Hans hofteoperation over sommeren. Så spørgsmålet er: deltager de fordi de faktisk er i god form, eller er det fordi de er presset til at opnå OL-pladser til Vinter OL på hjemmebane? Uanset hvad, så har de god erfaring med at skøjte flotte løb trods skader og lidt sæsonerfaring.

Rusland sender tre guldkandidater, som alle har slået hinanden internt i Rusland over sæsonen. De to gange regerende VM-sølvvindere Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov er i topform efter en lidt lunken 2019/20-sæson, men denne sæson er det blevet til en sejr ved de russiske mesterskaber og senest Challenge Cup. Duoen har vidunderlige parelementer med ren teknik, men de kan til tider lave småfejl på springene.

Europamestrene fra 2020, Aleksandra Boikova og Dmitrii Kozlovskii, endte på en 6. plads ved deres VM-debut i 2018, men denne gang er de favoritter til podiet. Duoen er også kendetegnet med rene og skarpe tekniske elementer, og deres komponenter er nu også i topklasse. Denne sæson er det blevet til en sejr ved Rostelecom Cup og en tæt sølvmedalje ved de russiske mesterskaber.

Det tredje russiske par Anastasia Mishina og Aleksandr Galliamov gør deres VM-debut, og de har også potentialet til at stå på toppen af podiet. Parret har store og iøjefangende elementer, men de er måske en smule mindre pålidelige end deres landsmænd; ved de russiske mesterskaber blev det "kun" til en 4. plads, men de var fænomenale ved de nylige Russian Cup Final, som de vandt (de to ovenstående par deltog dog ikke).

Det andet kinesiske par i feltet er Cheng Peng og Yang Jin, som tog en 4. plads ved VM 2019. Det bliver en svær kamp at tangere denne placering, men intet er umuligt, og de var i god form ved Cup of China, som de vandt med en høj score. Som altid er duoens svaghed hendes side-om-side spring, som hun ofte falder eller popper på.

Det nye par Alexa Knierim og Brandon Frazier er måske USAs nye og længe ventede håb i parløb, idet de i deres første sæson sammen har vundet både Skate America og de amerikanske mesterskaber med overbevisende løb. Duoen har dog aldrig konkurreret internationalt endnu, så det er svært at forudse om de knækker under det høje pres.

Hold også øje med canadiske Kirsten Moore-Towers og Michael Marinaro, som har tre top 8-placeringer ved VM på resuméet. Parret har til tider kæmpet med deres parelementer, men de har formået at forbedre sig på disse. Denne sæson har de dog ikke haft chancen for at konkurrere meget, og ved de virtuelle Skate Canada Challenge havde de en del fejl (selvom de vandt).

Mine forudsigelser
1. Wenjing Sui / Cong Han CHN
2. Aleksandra Boikova / Dmitrii Kozlovskii FSR
3. Evgenia Tarasova / Vladimir Morozov FSR
4. Anastasia Mishina / Aleksandr Galliamov FSR
5. Cheng Peng / Yang Jin CHN
6. Alexa Knierim / Brandon Frazier USA
7. Kirsten Moore-Towers / Michael Marinaro CAN
8. Ashley Cain-Gribble / Timothy LeDuc USA
9. Nicole Della Monica / Matteo Guarise ITA
10. Miriam Ziegler / Kiefer Severin AUT

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: