onsdag den 24. marts 2021

VM 2021 kunstskøjteløb - Isdans forudsigelser

Hubbell/Donohue, Sinitsina/Katsalapov og Chock/Bates er favoritterne i isdans.
 
Med de fire gange verdensmestre og olympiske sølvvindere Gabriella Papadakis og Guillaume Cizeron ude af World Figure Skating Championships 2021, er feltet blevet vidt åbent: tre til fem par har potentiale til at tage deres første VM-sejr, og den mindste fejl kan koste favoritterne et plads på podiet.

Efter en lidt lunken 2019/20-sæson er Madison Hubbell og Zachary Donohue tilbage i topform med to nye programmer (de fleste par har beholdt mindst ét program fra sidste sæson), og de er nok et af de få par i feltet, som ikke har døjet med skade eller sygdom for nylig. Amerikanerne har denne sæson vundet både Skate America og deres nationale mesterskaber, omend den sidstnævnte med en minimal margin så de skal være knivskarpe, hvis de vil have guldet.

Landsmænd Madison Chock og Evan Bates havde til gengæld en super 2019/20-sæson, men de kunne desværre ikke inkassere gevinsten da VM 2020 blev aflyst. Grundet hendes hjernerystelse i sommers har de beholdt begge deres programmer - hvor især fridansen har været rost. Ved de amerikanske mesterskaber blev det til en særdeles tæt sølvmedalje, men her havde de også begge problemer med twizzles, så hvis de kan undgå disse her, kan de sagten snuppe sejren.

Ved deres seneste rigtige internationale optræden (EM 2020) kunne Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov uventet se sig på toppen af podiet over favoritterne Papadakis/Cizeron, men denne sæson har været udfordrende med skader og covid-19 for begge. Duoen vandt Rostelecom Cup, men måtte trække sig fra de russiske mesterskaber. Ved Russian Cup Final, som de vandt, var de vendt tilbage til deres 2019/20 fridans.

I modsætning til de tre ovenstående teams så har Alexandra Stepanova og Ivan Bukin endnu ikke opnået en VM-medalje; de endte senest på en 4. plads ved VM 2019, så der er ikke lang vej til podiet. Duoen har også døjet med skader og covid-19, men de formåede at deltage ved de russiske mesterskaber i december, hvor de vandt guldet.

Canadas toppar Piper Gilles og Paul Poirier tog en 7. plads ved deres VM-deltagelse i 2019, men de har også sigte på deres første VM-medalje, ja måske endda guldet. Duoens fridans er vellidt (de har også beholdt begge programmer fra sidste sæson), men de har dog modsat deres nærmeste konkurrenter ikke haft mulighed for at konkurrere meget denne sæson. Umiddelbart er det kun blevet til den virtuelle Skate Canada Challenge, som de dog vandt med overbevisning.

Mine forudsigelser
1. Madison Hubbell / Zachary Donohue USA
2. Victoria Sinitsina / Nikita Katsalapov FSR
3. Madison Chock / Evan Bates USA
4. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
5. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin FSR
6. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
7. Kaitlin Hawayek / Jean-Luc Baker USA
8. Laurence Fournier Beaudry / Nikolaj Sørensen CAN
9. Lilah Fear / Lewis Gibson GBR
10. Tiffany Zagorski / Jonathan Guerreiro FSR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: