mandag den 18. januar 2021

U.S. Figure Skating Championships 2021 - resultat

Nathan Chen udfører sit lange program i Las Vegas.

De amerikanske mesterskaber for sæson 2020/21, kaldet 2021 U.S. Figure Skating Championships, blev afholdt den 9.-21. januar 2021 i Las Vegas, NV, USA - konkurrencen er ikke ovre endnu, da juniorerne ikke har løbet endnu.

Der blev konkurreret i alle fire discipliner på senior og junior niveau, og grundet coronarestriktioner var der intet publikum til stede. 

Senior Herrer
Der var ikke overraskelser i herrernes top 3. To gange verdensmester Nathan Chen var suveræn i begge programmer, og han kunne dermed snuppe sin femte nationale titel i træk. Tidligere VM-bronzevinder Vincent Zhou kunne også levere to teknisk stærke løb, og det blev belønnet med hans tredje nationale sølvmedalje. Den forsvarende sølvvinder Jason Brown landede ingen quads (han faldt på quad tåloop i friløbet), men ellers var han fejlfri med som altid stærke komponenter. Dette er hans tredje nationale bronzemedalje.




Senior Damer
Bradie Tennell var et klart hak bedre end resten af feltet, da hun kunne levere to rene løb. Hun genvandt dermed sin nationale titel, som hun første gang opnåede i 2018. Amber Glenn havde en dårlig landing på sin triple axel (<<) i det korte program, men ellers havde hun sit livs bedste konkurrence med et rent friløb. Sølvet er hendes første senior nationale medalje i seks forsøg. Karen Chen fik udført to solide løb, men som sædvanligt var der et par underrotationer. Hun kunne tage en meget tæt bronzemedalje, kun 0.35 point fra Glenn. Den to gange forsvarende mester Alysa Liu forsøgte ikke quad lutz eller triple axeler, men derudover løb hun to solide programmer, omend hun kiksede en kombination i friløbet. Hun endte på en tæt 4. plads (pewter).


Senior Parløb
Skate America-vinderne Scimeca Knierim/Frazier havde en super national debut, hvor de løb to nær rene programmer og kunne tage guldet med en stor margin. Calalang/Johnson havde problemer med side-om-side spring, men kvaliteten på deres andre elementer gav dem sølv for andet år i træk. Cain-Gribble/LeDuc havde fejl på kast og spring i begge programmer, men de gjorde nok til at tage bronze.
















Senior Isdans
Det blev en tæt kamp i isdans. Hubbell/Donohue dansede to stærke fremførelser, og de kunne dermed tage deres tredje nationale titel. De forsvarende mestre Chock/Bates vandt rytmedansen, men en lille twizzles fejl fra hans side i fridansen trak dem ned på sølv. Som forventet kunne Hawayek/Baker tage bronzemedalje for tredje år i træk.

















Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: