søndag den 4. november 2018

Zagitova tager sejr ved GP Helsinki 2018

Zagitova udfører sit friløb til "Carmen" i Helsinki.

Hos damerne ved GP Helsinki 2018 havde favoritterne en del uventede problemer, men de formåede i sidste ende at gå fra konkurrencen med en tilfredsstillende oplevelse.

Den olympiske mester Alina Zagitova var ikke helt fejlfri i det korte program, da hendes kombination kun blev en triple lutz-single loop, men fejl fra de andre damer betød, at hun stadig vandt segmentet. Hun virkede lidt nervøs i friløbet, men hun landede stadig fem fine triple spring. Hendes triple lutz-triple loop gav igen problemer, og begge spring blev kendt underroterede. Grundet hendes sværhed og høje komponenter kunne russeren stadig snuppe guldet med en god margin.

Landsmand Stanislava Konstantinova, som tog en skuffende 19. plads ved VM, havde et godt kort program med triple lutz-triple tåloop indtil hun faldt på sin afsluttende triple flip (<<), og fejlen efterlod hende på en 4. plads. Hun kom dog igen i friløbet med en fejlfri fremførelse med syv triple spring, og mod de flestes forventninger kunne hun tage sølv i sin GP-debut.

Skate America-sølvvinder Kaori Sakamoto havde et katastrofalt kort program med to fald, og japaneren tog en foreløbig 7. plads. Hun havde dog et fænomenalt comeback i friløbet, hvor hun kunne levere syv lette og eksplosive triple spring. Hun kunne dermed rykke op på en meget tæt bronzemedalje, og hun må vente og se, om det er nok til en finaleplads.

Landsmand Yuna Shiraiwa udførte med et fint kort program med bl.a. triple lutz-triple tåloop, og hun overraskede alle med en foreløbig 2. plads. Hun var også særdeles solid i friløbet uden større synlige fejl, men tre af hendes syv triple spring blev kendt underoterede. Hendes samlede 4. plads er stadig hendes karrieres bedste GP-placering.

Belgiske Loena Hendrickx havde to underrotationer og et step-out i det korte program, men hun tog stadig en fin foreløbig 3. plads. Hun leverede et flot friløb uden store fejl, men to underrotationer og et lille pop efterlod nogle point på bordet. Hun endte med en samlet tæt 5. plads.