onsdag den 17. januar 2018

EM 2018 forudsigelser - Isdans

Bobrova/Soloviev, Papadakis/Cizeron og Cappellini/Lanotte er favoritterne i isdans.

Vi her et stort felt hos isdanserne ved EM 2018 i kunstskøjteløb, da hele 31 par står på deltagerlisten. Guldet virker allerede bestemt, men måske vi kan få en tæt kamp om sølvet.

Storfavoritter er selvfølgelig de tre gange forsvarende europamestre Gabriella Papadakis og Guillaune Cizeron, som er det eneste ubesejrede par denne sæson med bl.a. to GP-sejre og deres første GPF-titel. Franskmændene har været utroligt solide i både deres korte dans og fridans denne sæson, og som følge deraf scoret meget højt. Med deres sædvanlige løb burde de kunne snuppe deres fjerde EM-titel.

Regerende EM-sølvvindere Anna Cappellini og Luca Lanotte kommer med en solid sæson i ryggen med GP-sølv og bronze samt en tur til Finalen, hvor de tog en forventet 6. plads. Det italienske par er normalt altid stabile på deres tekniske elementer, og derfor er det svært at se dem væk fra podiet. De har en god chance for sølv, men det kan måske blive svært med russerne på hjemmebane.

To gange regerende EM-bronzevindere Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev har haft en sammenlignelig sæson med GP-sølv og bronze, omend de ikke kvalificerede sig til GPF pga. tiebreakeren. Parret har lidt mere power i deres løb sammenlignet med italienerne, så med rene løb kan russerne nok mase sig foran og tage sølv.

Landsmænd Alexandra Stepanova og Ivan Bukin og haft deres hidtil bedste sæson med to GP-bronzemedaljer, så de har en god chance for at forbedre deres 5. pladser, som de har taget ved EM de to forrige gange. Parret er pålidelige løbere, og de har også formået at forbedre deres levels, men det blive svært for dem at udgøre en medaljetrussel.

Der bliver også en tæt kamp om de resterende pladser i top 6. Charlene Guignard og Marco Fabbri tog en 6. plads ved forrige EM, og her kunne de faktisk have placeret bedre foruden en skuffende fridans. Penny Coomes og Nicholas Buckland er tidligere EM-bronzevinder, og de gør nu et EM-comeback efter at have været ude med skade.

Danmark repræsenteres af Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen, som tog en fin 7. plads forrige år, og de har i hvert fald muligheden for at tangere eller forbedre denne placering med solide løb. Ved deres ene GP denne sæson tog de en 5. plads.

Mine forudsigelser
1. Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron FRA
2. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
3. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
4. Alexandra Stepanova / Ivan Bukin RUS
5. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA
6. Penny Coomes / Nicholas Buckland GBR
7. Laurence Fournier Beaudry / Nikolal Sørensen DEN
8. Tiffani Zagorski / Jonathan Guerreiro RUS
9. Sara Hurtado / Kirill Khaliavin ESP
10. Natalia Kaliszek / Maksym Spodyriev POL

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: