mandag den 15. januar 2018

EM 2018 forudsigelser - Herrer

Kolyada, Fernandez, Samarin og Bychenko er blandt medaljekandidaterne.

Vi har 37 herrer fra 29 lande med ved EM 2018 i kunstskøjteløb, og for første gang i lang tid ser det ud til, at vi kan få en tæt kamp om guldet.

Fem gange regerende europamester Javier Fernandez havde en skidt start på sæsonen, da det blev en katastrofal 6. plads ved hans første GP event - det var dog grundet sygdom, og spanieren kom igen og vandt sin anden GP. Fernandez er stadig den mest velafrundede herre i feltet, men mange forsøger faktisk en højere sværhed, så han har ikke længere en stor margin for fejl, hvis han vil snuppe sin sjette EM-titel.

Forsvarende EM-bronzevinder Mikhail Kolyada har været den mest succesfuld europæiske herre denne sæson, da han har taget GP-bronze og guld samt GPF-bronze, og det gør ham selvfølgelig til den anden guldkandidat. Russeren har de store og svære spring (tre forskellige quads vs. Fernandez' to), men han kan godt være all-or-nothing på disse med enten fald eller pops. Vi må vente og se, om hjemmebanefordel spiller en fordel med hans scores eller nerver.

Landsmand Alexander Samarin tog en 8. plads ved forrige EM, og denne sæson har han haft en solid GP-sæson med bronze og en 4. plads. Hans styrke ligger i det tekniske med to quads (lutz, tåloop), og han får brug for at lande disse elementer, da han stadig lakker bagud på programkomponenterne.

Den sidste russer Dmitri Aliev gør sin EM-debut efter at have taget bronze ved de russiske mesterskaber. En ankelskade har gjort hans spring upålidelig denne sæson, og ved GP'erne blev det kun en 8. og 6. plads. Han har dog også sværheden til at true til en medalje, idet han også forsøger quad lutz og tåloop.

EM-sølvvinderen fra 2016, Alexei Bychenko, kommer fra en solid GP-sæson med en 5. plads og bronze. Den israelske herre har "kun" én slags quad i sit repertoire, og han er måske ikke den mest raffinerede løber, hvilket begrænser hans scoringspotentiale. Til gengæld er han relativt stabil på springene, hvilket kan komme han til nytte, hvis de andre herrer har en dårlig dag.

Hold også øje med belgiske Jorik Hendrickx, som tog en 4. plads her forrige år. Han forsøger ikke nogle quads, men hans andre elementer er af god kvalitet. Moris Kvitelashvili tog en solid 6. plads her forrige år. Georgieren har eksplosive spring, omend han kan være ustabil på disse.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Mikhail Kolyada RUS
3. Alexander Samarin RUS
4. Alexei Bychenko ISR
5. Moris Kvitelashvili GEO
6. Dmitri Aliev RUS
7. Jorik Hendrickx BEL
8. Deniss Vasiljevs LAT
9. Matteo Rizzo ITA
10. Michal Brezina CZE

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: