torsdag den 12. oktober 2017

Team Europa tager kneben sejr ved Japan Open 2017

Team Europa poserer med deres guldmedaljer.

Pro-am konkurrencen Japan Open 2017 fandt sted den 7. oktober i Saitama, Japan, og som altid bestod de tre hold af singles topløbere fra Europa, Nordamerika og Japan. Kun de lange programmer blev udført, og holdstillingen blev bestemt af summen af FS scores.

Holdstilling
Europa kunne akkurat tage en sejr over de forsvarende mestre Japan med en margin på kun 0.42 point, mens Nordamerika (eller skulle man sige USA?) tog bronze.

1. Team Europa 615.35
2. Team Japan 614.93
3. Team Nordamerika 572.95

Damer
To gange regerende verdensmester Evgenia Medvedeva debuterede et nyt friløb til "Anna Karenina", og hun var også vendt tilbage til sit gamle layout med triple flip-triple tåloop og triple lutz i første halvdel. På trods af at det var et nyt program, var hun som så ofte fejlfri og vandt segmentet med en stor score.

Mai Mihara leverede et fejlfrit program med masser af fart og syv rene triple spring, og hun opnåede dermed en 2. plads i segmentet. Juniorverdensmester Alina Zagitova udførte også et rent program med alle spring i anden halvdel, og russeren tog en tæt 3. plads.

Mirai Nagasu havde to fødder/stepout på sin triple axel, men ellers havde hun sit stærkeste løb i lang tid, da hun fik roteret alle sine otte triple spring; det medførte en solid 4. plads. Regerende Junior VM-sølvvinder Marin Honda løb også et flot program, men hun havde et stepout på triple flip i planlagt kombo; hun tog en tæt 5. plads. Den amerikanske mester Karen Chen havde et fald samt hele fem underrotationer, og hun tog dermed en fjern 6. plads.

1. Evgena Medvedeva RUS - 152.08
2. Mai Mihara JPN - 147.83
3. Alina Zagitova RUS - 145.28
4. Mirai Nagasu USA - 134.69
5. Marin Honda JPN - 133.41
6. Karen Chen USA - 116.32

Herrer
Herrernes konkurrence var mere rodet, men Europamester Javier Fernandez var langt den reneste - og lidt mere konservative - med to quads og seks triple spring. Spanieren vandt segmentet. Den amerikanske mester Nathan Chen havde uppet sin sværhed siden US Classic, og denne gang forsøgte han fem quads: han landede tre, men et fald og pop kom i vejen for de to andre. Det blev til en 2. plads for amerikaneren.

Den japanske mester Shoma Uno kunne ikke toppe sit friløb fra Lombardia Trophy; kun to af hans fem quad forsøg var rene, og han missede to planlagte kombinationer. Landsmand Nobunari Oda, som ikke længere er konkurrenceløber, imponerede ved at lande to quad tåloops, men han havde senere problemer med sine triple axeler. De to herrer tog en 3. og 4. plads.

Jeremy Abbott, som var den anden ikke-kompetitive løber i feltet, havde en solid start men tre singlede spring i anden halvdel kostede dyrt og gav ham en 5. plads. Alexei Bychenko var den eneste i feltet, som gjorde sin sæsondebut her. Et fald, nogle pops og usikre piruetter efterlod ham på en fjern 6. plads.

1. Javier Fernandez ESP - 189.47
2. Nathan Chen USA - 178.46
3. Shoma Uno JPN - 175.45
4. Nobunari Oda JPN - 158.24
5. Jeremy Abbott USA - 143.48
6. Alexei Bycehnko ISR - 128.52

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: